Νέο θρίλερ πριν την εκταμίευση της δόσης – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου-θεσμών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση για να κλείσει τις εκκρεμότητες με τους δανειστές, προκειμένου να ξεκινήσει η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Η λήψ ισοδύναμων μέτρων ώστε να μην ισχύσει η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ καθώς και ζητήματα που αφορούν τα «κόκκινα δάνεια», είναι τα ανοικτά θέματα για την κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς, προτείνοντας

λύσεις τόσο για την απελευθέρωση πώλησης των «κόκκινων δανείων» με εγγύηση του Δημοσίου, όσο και για ισοδύναμα για να μην ισχύσει η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ.

Οι προτεινόμενες λύσεις αποφασίστηκαν χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των συναρμοδίων υπουργών.

Εφόσον συμφωνήσουν οι θεσμοί, τότε η διευθέτηση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με την επιστροφή του ΕΚΑΣ και τα «κόκκινα δάνεια» θα προωθηθεί με τροπολογίες που θα έρθουν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ενώ εξετάζεται ακόμα και την εναλλακτική λύση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τα επόμενα βήματα

Στον προγραμματισμό της κυβέρνησης είναι η κατάθεση στη Βουλή του νέου αναπτυξιακού νόμου μέσα στις επόμενες ημέρες σε μια προσπάθεια εξεύρεσης επενδύσεων, σε συνδυασμό με το ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα που προσφέρει το κλείσιμο της αξιολόγησης…

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ανοίξει το δρόμο επενδύσεων προσφέροντας με τον αναπτυξιακό νόμο καλύτερες ευκαιρίες χρηματοδότησης στους υποψήφιους επενδυτές.

Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η κατάθεση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου που θα αφορά την φοροδιαφυγή, κίνητρα για τον επαναπατρισμό του αδήλωτου χρήματος, καθώς και μέτρα για το «πλαστικό χρήμα» και την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού.

Το άρθρο Νέο θρίλερ πριν την εκταμίευση της δόσης – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου-θεσμών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα