«Ο δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης λειτουργεί με 49 λιγότερα άτομα»

Δελτίο τύπου σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στους δημάρχους όλης της χώρας για τη διαδημοτική κινητικότητα εξέδωσε ο δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνοντας λόγο για έλλειψη προσωπικού στο Δήμο, όπως συμφωνεί και το υπουργείο Εσωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου:

«Ακόμη και με τα αυστηρά κριτήρια του υπουργείου εσωτερικών αναγνωρίζεται ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας λειτουργούν με λιγότερα 49 άτομα.

Σύμφωνα με τη μελέτη του υπουργείου η οποία διεξήχθη στα πλαίσια της διαδημοτικής κινητικότητας και φέρει την

υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ελλείπον προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων τον Ιουνιο του 2013 ανέρχεται σε 49 εργαζόμενους από το προβλεπόμενο οργανόγραμμα. Εάν σε αυτό το νούμερο περιληφθούν και οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί) τότε φθάνει και ξεπερνά τους 65. Γεγονός που από μόνο του δείχνει πόσο δύσκολη γίνεται η λειτουργία των υπηρεσιών.

Εάν δε σε αυτό, ληφθεί υπόψη ότι τα έσοδα –σύμφωνα πάντα με τα μνημονιακά κριτήρια του υπουργείου εσωτερικών – υπολείπονται κατά περίπου 2,4 εκατ. ευρώ, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο Δήμος βρίσκεται ήδη στη κόκκινη ζώνη κινδύνου, όπως τονίζει εδώ και καιρό η Δημοτική Αρχή. Ταυτόχρονα φαίνεται ανάγλυφα πόσος κόπος και πόση μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται για να διατηρηθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες σ’ αυτό το υψηλό επίπεδο που βρίσκονται.

Εκτός αυτού , καταλαβαίνει και ο τελευταίος πολίτης την άφρωνα πολιτική που ακολουθήθηκε την περίοδο 2007 – 2010 , όταν τα έσοδα ήταν πολλαπλάσια και ο αριθμός των εργαζομένων πολύ μεγαλύτερος από το σημερινό.

Ωστόσο το μόνο που κατάφερε η τότε δημοτική αρχή ήταν να διπλασιάσει τα χρέη και τίποτα περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα