Τηλεφωνική επικοινωνία Μπαν Γκι Μουν- Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από αίτημα του κ. Αναστασιάδη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί ο κύπριος πρόεδρος είχε σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Ερωτηθείς, εάν η συνομιλία του κ. Αναστασιάδη με τον γγ του ΟΗΕ θα έχει ως αντικείμενο την κοινή διακήρυξη

ή μία γενικότερη στρατηγική και αποφάσεις για το Κυπριακό, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι «κανείς δεν μπορεί να προκαθορίσει μία συνομιλία».

Κληθείς να απαντήσει εάν η στάση του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα αποτελέσει ένα από τα θέματα συζήτησης σε αυτήν τη συνομιλία, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. «Δεν είναι στις προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτήν τη στιγμή, να θέσει οποιοδήποτε άλλο θέμα πέραν των διαβουλεύσεων που έχουν σχέση άμεσα με το Κυπριακό» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και την αναφορά τού κ. Ντάουνερ για ύπαρξη σημαντικής προόδου στο θέμα της κοινής διακήρυξης. «Το θέμα της σημαντικής προόδου έχει λεχθεί κατ' επανάληψη. Έχω πει, πολλές φορές, ότι υπάρχει μία σημαντική διαβούλευση. Να αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα. Είναι γνωστές οι δηλώσεις μου ότι στο Κυπριακό μπορεί να βρισκόμαστε πολύ κοντά και ταυτόχρονα και πολύ μακριά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα