Ο δεκαοκτάχρονος εγγονός, δράστης και «εγκέφαλος» του φονικού 75χρονης

Μόλις 25 ευρώ ήταν η λεία και η «αξία» της αφαίρεσης μια ανθρώπινης ζωής και εν προκειμένω της γιαγιάς του, για έναν 18χρονο, ο οποίος οργάνωσε τη ληστεία μετά φόνου τον περασμένο χρόνο στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2012 οι αρχές εντόπισαν νεκρή την 75χρονη μέσα στο σπίτι της. Η ηλικιωμένη είχε βρεθεί φιμωμένη και δεμένη στο υπνοδωμάτιό της, σε προχωρημένη σήψη, ενώ οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας.

Όπως προέκυψε κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, την οποία

αποφάσισε και οργάνωσε ο 18χρονος εγγονός της 75χρονης, με τη συνδρομή και βοήθεια του 20χρονου, ο οποίος του συνέστησε και έναν 24χρονο και μία γυναίκα για να «βοηθήσουν» στο έργο....

Οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, πήγαν στο σπίτι του θύματος και κατά το χρόνο που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα, έδεσαν και φίμωσαν την ηλικιωμένη, με αποτέλεσμα το θάνατο της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους από το διαμέρισμα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία καθώς και της ληστείας κατά συναυτουργία.

Οι τρεις συνελήφθησαν το πρωί στην Αθήνα, ενώ οι δύο αλλοδαποί στη Λευκάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα