ΝΥΤ: Έλληνας έκλεψε πίνακα του Νταλί από γκαλερί του Μανχάταν

Στην κλοπή του πίνακα «Cartel de Don Juan Tenorio» (1949) του Σαλβαντόρ Νταλί (η αξία του οποίου ανέρχεται σε 150 χιλιάδες δολάρια) που έγινε τον περασμένο Ιούνιο από γκαλερί στην Άνω Ανατολική πλευρά του Μανχάταν, αναφέρεται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, σημειώνοντας πως στην παράνομη αυτή πράξη προέβη ο 29χρονος Έλληνας Φοίβος Ισταυρίογλου.

Παρόμοιο δημοσίευμα υπάρχει

και σε άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή τη σύλληψη του κατηγορουμένου το Σάββατο, στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης, καθώς και της παρουσίας του ενώπιον δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο δράστης φέρεται να άρπαξε τον πίνακα και να τον έβαλε σε μία σακούλα από ψώνια, τη στιγμή που οι κάμερες ασφαλείας κατέγραφαν το γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων της κλοπής, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως από την Ελλάδα στη διεύθυνση της γκαλερί.

Πώς συνελήφθη ο κατηγορούμενος; Ο κ. Ισταυρίογλου έλαβε πρόσκληση από έναν ανακριτή που υποδυόταν τον ιδιοκτήτη της γκαλερί για να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, προσφέροντάς του μία θέση συμβούλου. Έτσι, μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο JFK συνελήφθη από την αστυνομία. Παρουσιαζόμενος σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι είναι αθώος και μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση εκατό χιλιάδες δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα