Ντιναμό Βουκουρεστίου Ιέ: Ο Εντελίνο Ιέ φέρεται να έχει παίξει σε πέντε ματς της ομάδας

Μια ιστορία που μοιάζει απίστευτη, ειδικά αν μιλάμε για μια ομάδα πρώτης κατηγορίας, έρχεται από τη Ρουμανία. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως ο Έντγκαρ Ιέ που αποκτήθηκε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο έβαζε στα τελευταία πέντε παιχνίδια να αγωνίζεται στη θέση του ο δίδυμος αδερφός του, Εντελίνο. Ο 30χρονος αμυντικός αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ, είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Μπαρτσελόνα και εν συνεχεία πέρασε από Λιλ, Ναντ, Τραμπζονσπόρ, Φέγενορντ και Μπασακσεχίρ, ενώ ο δίδυμος αδερφός του αγωνίζεται ως μέσος και δεν

θεωρείτο ανάλογα ταλαντούχος έχοντας αγωνιστεί μέχρι τώρα σε μικρότερες κατηγορίες της Πορτογαλίας και στην Πολωνία.

Οι υποψίες στις τάξεις της ομάδας κινήθηκαν όταν ο Ιέ παρουσίασε… ξαφνικά δυσκολίες στην επικοινωνία στα αγγλικά. Κι αυτό γιατί ενώ ο «αυθεντικός» γνώριζε επαρκώς τη γλώσσα για να επικοινωνήσει, ο δίδυμος αδερφός του συνεννοείτο μόνο στα πορτογαλικά ή τα ισπανικά, αδυνατώντας να κατανοήσει όσα του έλεγαν στα αγγλικά. Μάλιστα, ρουμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως όταν ζητήθηκε να παρουσιάσει το δίπλωμα οδήγησής του, ο ίδιος αρνήθηκε να το δείξει αυξάνοντας τις υποψίες πως κάτι περίεργο συμβαίνει. Πλέον με την υπόθεση ασχολούνται οι αρχές και εξετάζουν όλα τα δεδομένα, με τα δύο αδέρφια να απειλούνται με βαρύτατες κυρώσεις αν αποδειχτεί πως εξαπάτησαν την ομάδα τους και μια ολόκληρη λίγκα.

Κυρώσεις

Πάντως εφόσον κριθεί πως δεν αγωνιζόταν στα τελευταία πέντε παιχνίδια ο Έντγκαρ Ιέ αλλά ο δίδυμος αδερφός του, Εντελίνο, με κυρώσεις απειλείται και η Ντιναμό Βουκουρεστίου, που δίνει μάχη για να σωθεί και κινδυνεύει να χάσει τους οκτώ βαθμούς που πήρε σε αυτά τα ματς. Έστω κι αν από ό,τι φαίνεται οι άνθρωποι της ομάδας δεν γνώριζαν για την αλλαγή που έγινε μεταξύ των διδύμων. Εάν η ανταλλαγή επιβεβαιωθεί επίσημα, η Ντιναμό Βουκουρεστίου θα κινδυνεύει να χάσει τους 8 βαθμούς που κέρδισε στα 5 παιχνίδια που έπαιξε ο Εντελίνο στη θέση του αδερφού του, Έντγκαρ Ιέ. Πηγή από τη Ρουμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξήγησε στο iAMsport ότι «Δεν υπάρχει προγραμματισμένο σενάριο για αυτήν την κατάσταση…Νομίζω ότι, εάν το αποτέλεσμα του DNA επιβεβαιώσει ότι είναι ο δίδυμος αδερφός του, θα πρέπει να σκεφτούν μια άμυνα, δεδομένου ότι δεν το γνώριζαν σχετικά, αλλά αν η Ντιναμό εξαπατήθηκε και καταφέρει να το αποδείξει, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσει βαθμούς».

Ο Έντγκαρ και ο Εντελίνο Ιέ γεννήθηκαν την 1η Μαΐου 1994. Ο Έντγκαρ είναι διεθνής με τη Γουινέα-Μπισάου, αφού έχει παίξει στις κατηγορίες νέων με την Πορτογαλία. Αγωνίστηκε στην ομάδα νέων της Σπόρτινγκ μέχρι που υπέγραψε στη Μπαρτσελόνα Β το 2012. Στις 3 Δεκεμβρίου 2014 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα που προπονούσε τότε ο Λουίς Ενρίκε και το 2015 αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα. Ο αμυντικός της Μπισάου έπαιξε στις Βιγιαρεάλ Β, Ος Μπελενένσες, Λιλ, Ναντ, Τραμπζονσπόρ, Φέγενορντ και Μπασακσεχίρ πριν υπογράψει στη Ντιναμό Βουκουρεστίου. Από την πλευρά του, ο Εντελίνο αγωνίστηκε επίσης στη Σπόρτινγκ της Πορτογαλίας, αν και η καριέρα του πέρασε σε συλλόγους της Πορτογαλίας και η τελευταία του ομάδα ήταν η Τλουχόβια Τλούχοφ στην Πολωνία, αφού έπαιξε για την Ρεσέντε στην Πορτογαλία.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα