Πώς να καθαρίσω τους αρμούς στα πλακάκια: 7 φυσικοί και αποτελεσματικοί τρόποι

‘Ίσως από τους πιο δύσκολους λεκέδες, είναι αυτοί που βρίσκονται ανάμεσα στους αρμούς. Αποτελεί “σπαζοκεφαλιά” ο καθαρισμός των αρμών στα πλακάκια μας, και είναι μια αρκετά απαιτητική διαδικασία, καθώς τα πλακάκια υπάρχουν και στο δάπεδο του σπιτιού μας, αλλά και στους τοίχους του μπάνιου. Πέρα από το αισθητικό πρόβλημα του χρώματος του, ένας βρώμικος αρμός που παραμένει έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας. Για να μη φτάσει μέχρι εκεί, καλό είναι να τους καθαρίζουμε συχνά με το που βλέπουμε πως αρχίζουν και μαυρίζουν.Σύμμαχος στην καθαριότητα τους, υπάρχουν

διάφορα χημικά σκευάσματα, αλλά εδώ σας προτείνουμε τον καθαρισμό με φυσικά υλικά.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά φυσικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και την υγεία σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τους αρμούς και να τους κάνετε να φαίνονται σαν καινούριοι. Με αυτές τις απλές μεθόδους και τα φυσικά υλικά, μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε τους αρμούς των πλακιδίων σας και να τους φέρετε πίσω στην αρχική τους λάμψη, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε επιβλαβή χημικά καθαριστικά.

7 φυσικοί τρόποι καθαρισμού για τους αρμούς στα πλακάκια

Λευκό ξίδι και νερό

Το λευκό ξίδι είναι ένα ισχυρό φυσικό καθαριστικό. Αναμείξτε ίσες ποσότητες λευκού ξιδιού και νερού σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε το στους αρμούς και αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά πριν τους καθαρίσετε με μια οδοντόβουρτσα.

Μείγμα ξιδιού και μαγειρική σόδα

Είναι ένα φυσικό λειαντικό που μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση των λεκέδων και της βρωμιάς από τους αρμούς. Δημιουργήστε μια πάστα από ίσες ποσότητες ξιδιού και μαγειρικής σόδας και εφαρμόστε το στους αρμούς. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε τους με ένα βρεγμένο πανί.

Υπεροξείδιο του Υδρογόνου (Οξυζενέ)

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένας αποτελεσματικός λευκαντικός και απολυμαντικός παράγοντας. Εφαρμόστε απευθείας στους αρμούς ή δημιουργήστε ένα μείγμα με νερό για ελαφρύτερη εφαρμογή.

Βόρακας

Ο βόρακας είναι ένα φυσικό απορρυπαντικό και αντισηπτικό που μπορεί να καθαρίσει τους αρμούς πλακιδίων χωρίς τοξικότητα. Απλά δημιουργήστε μια πάστα από βόρακα και νερό, εφαρμόστε, αφήστε να δράσει για λίγο και στη συνέχεια τρίψτε και ξεπλύνετε.

Λευκή ζάχαρη και λεμόνι

Το μείγμα αυτό λειαίνει και καθαρίζει τους αρμούς. Απλά αναμείξτε λευκή ζάχαρη με χυμό λεμονιού για να δημιουργήσετε μια πάστα. Απλώστε την πάστα στους αρμούς, αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά, και στη συνέχεια καθαρίστε τους με ένα υγρό πανί.

Αλάτι

Το αλάτι, ειδικά όταν χρησιμοποιείται με ξύδι, μπορεί να δράσει ως ένας ισχυρός απολεπιστικός παράγοντας που αφαιρεί τη βρωμιά και τη μούχλα από τους αρμούς. Δημιουργήστε μια πάστα από αλάτι και ξύδι, εφαρμόστε, αφήστε για λίγο και τρίψτε ενδελεχώς.

Ατμοκαθαριστής

Για μια πιο βαθιά καθαριότητα, ο ατμοκαθαριστής μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Ο ατμός διεισδύει στους πορώδεις αρμούς και διαλύει τη βρωμιά, τη σκόνη και τη μούχλα, επιτρέποντας έτσι τον εύκολο καθαρισμό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα