Ντιμπέιτ… η επιστροφή

Ντιμπέιτ η επιστροφή… είναι ίσως ο τίτλος που θα μπορούσαμε να δώσουμε στο θέμα των τηλεμαχιών των πολιτικών αρχηγών ή ντιμπέιτ όπως το γνωρίζουμε καλύτερα. Τελευταία φορά που έγινε αυτή η σχεδόν άμεση αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών ήταν στην προεκλογική περίοδο των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2009 με τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου να αντιπαρατίθενται μαζί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Από τότε μέχρι σήμερα το στούντιο όπου γίνονται τα ντιμπέιτ είχε «αραχνιάσει», αφού δεν έγινε

κανένα.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά το ντιμπέιτ επιστρέφει και μάλιστα οι τηλεμαχίες αναμένεται να είναι δύο. Μια με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός όπως όλα δείχνουν της Χρυσής Αυγής και μία μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων και των αρχηγών τους Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν και λόγω της μικρής χρονικά προεκλογικής περιόδου, τα δύο ντιμπέιτ αναμένεται να γίνουν προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ένα άλλο θέμα είναι η διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα. Η πρόταση του κ. Μανιτάκη, υπουργού Εσωτερικών, είναι ο χρόνος να κατανεμηθεί ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 32%, ΝΔ 21% και η Λαϊκή Ενότητα 4,5%. Στο θέμα αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας πως στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο η Νέα Δημοκρατία που ήταν τότε το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικά κόμμα, είχε 24% τηλεοπτικό χρόνο και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,93%.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου στην διακομματική επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών καθώς πιέζουν τα χρονικά περιθώρια και να παρθεί οριστική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα