Ντάισελμπλουμ: Δεν ξέρω εάν η Ελλάδα μπορεί να βγει από το Μνημόνιο

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε αν η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο», εκτίμησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, κατά την προσέλευση του στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, «είμαστε στη μέση της αξιολόγησης και υπάρχουν ακόμη δόσεις που πρέπει να εκταμιευτούν», τονίζοντας ακόμη ότι «πριν από το τέλος του έτους θα εξετασθεί και το θέμα της

βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Όσον αφορά στις αποκλίσεις στους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας για το 2015 και την ευελιξία που μπορεί να επιδείξει η ΕΕ, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι «οι αριθμοί που προέρχονται από το Παρίσι δεν είναι ελπιδοφόροι, αλλά ας αφήσουμε την τελική αξιολόγηση στην Επιτροπή»

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του σημερινού Eurogroup η τρόικα θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της τελευταίας επίσκεψης στην Αθήνα στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης, ενώ ενημέρωση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα κάνει και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Keywords
Τυχαία Θέματα