Νοσταλγικά Όσκαρ σε μια βραδιά που κυριάρχησε το ασπρόμαυρο!

Ήταν μια βραδιά-φόρος τιμής στην ξεχασμένη παιδικότητα και στο παλιό καλό σινεμά. Και τα Όσκαρ πραγματικά γιόρτασαν δίνοντας ισάριθμα βραβεία στις αναμενόμενες ταινίες το “The Artist” και το “Hugo”.

Πέντε βραβεία για το “The Artist”, τα σημαντικότερα, «Καλύτερης Ταινίας», «Καλύτερης Σκηνοθεσίας», «Α’ Ανδρικού Ρόλου», «Μουσικής» και «Κουστουμιών».

Πέντε βραβεία κέρδισε και το “Hugo”, «Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης», «Φωτογραφίας»,

«Οπτικών Εφέ», «Ηχητικού Μιξάζ», «Ηχητικού Μοντάζ».

Στο Ζαν Ντιζαρντέν πήγε το αγαλματίδιο για τον «Α’ Ανδρικό Ρόλο» λέγοντας χαρακτηριστικά «Αγαπώ την Χώρα Σας», ενώ η Μέριλ Στρίπ κέρδισε το 3ο Όσκαρ της καριέρας της για την απίστευτη ερμηνεία της ως «Σιδηρά Κυρία».

Όταν ανέβηκε να παραλάβει το βραβείο της, το κοινό την αποθέωσε όρθιο και εκείνη είπε: «Όταν άκουσα το όνομά μου ήταν σαν να άκουσα, ‘’Αχα πάλι αυτή; Μα δεν το κέρδισε ξανά!!’’».

Το βραβείο Όσκαρ «Β’ Γυναικείου Ρόλου» κατέκτησε η Οκτάβια Σπένσερ για τον ρόλο της στις «Υπηρέτριες» ενώ το «Β’ Ανδρικού Ρόλου» κέρδισε «μάλλον αργά» ο Κρίστοφερ Πλάμερ, στα 82 του για την ταινία «Οι Πρωτάρηδες».

Ο ηθοποιός είπε χαριτολογώντας απευθυνόμενος στο αγαλματίδιο: «Που ήσουνα τόσο καιρό, αγάπη μου, είσαι κατά 2 χρόνια μεγαλύτερος μου!».

Βραβείο πρωτότυπου σεναρίου κέρδισε ο Γούντι Άλεν για το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», ενώ βραβείο διασκευασμένου σεναρίου κέρδισαν οι Αλεξάντερ Πέιν, Νατ Φάξτον, Τζιμ Ρας για τους «Απογόνους». Ο Αλεξάντερ Πέϊν τίμησε την καταγωγή του απευθυνόμενος στην μητέρα του λέγοντας της: «Σ’ Αγαπώ».

«Καλύτερη ξενόγλωσση» ταινία το Ιρανικό «Ένας Χωρισμός».

«Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού» κέρδισε το «Man or Muppet» από την ομώνυμη ταινία.

Βραβείο «καλύτερου μοντάζ» κέρδισε «Το Κορίτσι με το Τατουάζ».

«Καλύτερο ντοκιμαντέρ» αναδείχθηκε το «Undefeated.»

«Μικρού μήκους» ταινία στο «The Shore», «μικρού μήκους ντοκιμαντέρ» στο «Saving Face», «μικρού μήκους animation» στο «The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore».

«Όσκαρ» πήραν βέβαια και οι πιο καλοντυμένες κυρίες της βραδιάς, που μάγεψαν με τις επιλογές τους: η Gwyneth Paltrow με λευκή τουαλέτα Tom Ford με κάπα, η Angelina Jolie με μαύρη τουαλέτα Atelier Versace με σκίσιμο που έφτανε «ψηλά», η

Sandra Bullock με ασπρόμαυρη τουαλέτα με χρυσές λεπτομέρειες Marchesa, η Michelle Williams με πορτοκαλί τουαλέτα Louis Vuitton.

Η τελετή, η 84η, με παρουσιαστή τον βετεράνο Αμερικανό κωμικό Μπίλι Κρίσταλ μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά σε πάνω από 200 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα