Τα 70 χρόνια έκλεισε ο Muhammad Ali και τα γιόρτασε με φίλους

Περί τα 2.000 άτομα, τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές ήταν εκεί για να τιμήσουν τον θρύλο της πυγμαχίας σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Grand Hotel.

Ο τραγουδιστής Stevie Wonder κάθισε δίπλα στον πρώην πυγμάχο για του τραγουδήσει το Happy Birthday!

O David Beckham ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τίμησαν τον «θρύλο» λέγοντας: «Καλησπέρα, ο άνθρωπος που γιορτάζουμε σήμερα είναι ένας γίγαντας.

Ο Muhammad Ali μας έδειξε ότι ένας μπορεί να κάνει την διαφορά. Το παράδειγμα της αγάπης, του χαρακτήρα, της ηθικής, μας προτρέπει όλους να γίνουμε καλύτεροι. Είσαι έμπνευση για μένα».

Ο Πρόεδρος Barack Obama έστειλε τις ευχές μέσω βίντεο λέγοντας: «Χαρούμενα γενέθλια, πρωταθλητή. Ως πυγμάχος ήσουν κάτι το μαγευτικό. Τρέλανες τον κόσμο αλλά τους ενέπνευσες επίσης. Και μετά από όλους τους τίτλους ακόμα το καταφέρνεις!».

Ο τενίστας Andre Agassi είπε: «Να ένας άντρας που ήταν αληθινός στον εαυτό του, ένας άντρας που μίλαγε εκ μέρους όλων αυτών που δεν είχαν φωνή. Πάλευε για την πείνα. Πάλευε με τις ανισότητες. Ήταν ακούραστος. Ήταν ένα παράδειγμα και για άλλους αθλητές».

Την βραδιά γέμισαν με την μουσική τους οι Kelly Rowland, P. Diddy, Snoopy Dog και ο Lenny Kravitz.

Στο γκαλά έγινε και δημοπρασία αναμνηστικών του πυγμάχου με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για έρευνες σχετικά με τις παθήσεις του εγκεφάλου, ένας σκοπός που είναι πολύ κοντά του, μιας και παλεύει εδώ και 30 χρόνια με την νόσο του Parkinson.

Τα χρήματα πήγαν στο κέντρο που έχει κατασκευάσει στο Κεντάκι για χρόνιες παθήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα