Νικητές οι Σοσιαλδημοκράτες στις εκλογές της Βρέμης- «Χαστούκι» για Μέρκελ και Χριστιανοδημοκράτες

Μπορεί οι Σοσιαλδημοκράτες να κέρδισαν τις εκλογές, που διεξήχθησαν στην πόλη – κρατίδιο της Βρέμης, ωστόσο το ποσοστό τους κατέγραψε σημαντική πτώση σε αυτό το προπύργιό τους, για πρώτη φορά από το 1945.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) φέρονται να κερδίζουν το μικρότερο από τα 16 περιφερειακά κρατίδια της Γερμανίας με ποσοστό 32,5%, σύμφωνα με το exit poll, που διενήργησε το τηλεοπτικό κανάλι ARD. Το SPD,

που κυβερνά τη Βρέμη από το 1946, είναι πιθανό να ανανεώσει τον συνασπισμό του με τους Πρασίνους, οι οποίοι σύμφωνα με τις προβολές των exit poll εξασφαλίζουν ποσοστό 15,5%.

Αυτό σημαίνει παράλληλα και ήττα της Άγκελα Μέρκελ, καθώς η Χριστιανοδημοκρατική Ένωσή (CDU) φέρεται να κερδίζει το 23% από 20% στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές το 2011.

Το CDU, το οποίο υπέστη δεινή ήττα τον Φεβρουάριο στο Αμβούργο με ένα μεταπολεμικά ιστορικό χαμηλό ποσοστό (15,9%), έχει χάσει την εξουσία σε έξι κρατίδια από το 2011 και τώρα κυβερνά μόνο σε πέντε από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας. Το AfD έχει κερδίσει έδρες σε πέντε διαδοχικές περιφερειακές συνελεύσεις: στη Σαξωνία, στο Βραδεμβούργο, στη Θουριγγία, στο Αμβούργο και τώρα στη Βρέμη.

Πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα