Νίκη-λύρωση δέκα λεπτά πριν τη λήξη για την ΑΕΚ

Στο 81ο λεπτό με γκολ του Χρήστου Τσεβά που είχε περάσει ως αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα, η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει νικήτρια με 1-0 επί του Ηλυσιακού στο ΟΑΚΑ.

Η εικόνα του αγώνα

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού όπως γράφει το contra.gr ήταν οι αξιόλογες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Ηλυσιακός του 4-3-2-1 παρατάχθηκε

πολύ συγκροτημένος και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να πατήσουν με αξιώσεις στα καρέ του.

Ο Τραϊανός Δέλλας είχε έντονα παράπονα από τους παίκτες του για τη στατικότητα και την έλλειψη φρεσκάδας τους, ενώ άλλαζε πλευρές τους Βαγγέλη Πλατέλλα και Ζντράβκο Πόποβιτς, με σκοπό να τονώσει την ομάδα του στο δημιουργικό κομμάτι.

Η είσοδος του Δημήτρη Γροντή στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε πνοή στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κέρδισαν κι άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο προαναφερθείς άσος έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 67ο και το 80ό λεπτό, προτού ο νεοεισελθών Χρήστος Τσεβάς λύσει το γόρδιο δεσμό με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 81ο λεπτό.

Σχόλιο

Η ΑΕΚ δεν πήρε καλό βαθμό στο δημιουργικό κομμάτι για ακόμα μία φορά, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι κατάφερε να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι της. Ο Δέλλας δικαιώθηκε για τις αλλαγές του και ενδεχομένως να αναθεώρησε για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί βασικό τον ιδιαίτερα δραστήριο Γροντή. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι θα πρέπει να βρει τρόπο για να περιοριστούν τα πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Οι συνθέσεις

Ηλυσιακός: Νικολάου, Μητσόπουλος, Ιωαννίδης, Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Φλέγκας (84' Μασούρας), Στρατάκης, Τζώρτζης, Κολοβός (59' Φίπε), Κάμπας.

ΑΕΚ: Βούρας, Αργυρίου (79' Τσεβάς), Πεταυράκης, Τσιρίλο, Σταθάκης, Γεωργέας, Κορδέρο, Ανάκογλου (87' Ρόβας), Πλατέλλας, Πόποβιτς (54' Γροντής), Ντακόλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα