Συνεχής προσπάθεια για εκτόνωση στα Πανεπιστήμια

Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και παράγοντες του υπουργείου χαρακτήρισαν τη συνάντηση-διάρκειας μιας περίπου ώρας- εποικοδομητική, αν και ο πρύτανης αποχώρησε από την συνάντηση χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει εξαγγείλει πάντως συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας του πανεπιστήμιου την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωσή της η Σύγκλητος αναφέρει πως η διαθεσιμότητα «πλήττει τις πιο καίριες και απαραίτητες δομές του Πανεπιστημίου, γεγονός που

οδηγεί σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας του».

Η Σύγκλητος υποστηρίζει ότι η οριστική διαθεσιμότητα των 48 διοικητικών υπαλλήλων, σε συνδυασμό με την προηγούμενη προ ενός έτους διαθεσιμότητα άλλων 19 υπαλλήλων, πλήττει τις πιο καίριες και απαραίτητες δομές του Πανεπιστημίου, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας του.

Καλό κλίμα και την Παρασκευή

Χθες, Παρασκευή, ο κ. Αρβανιτόπουλος είδε τους πρυτάνεις του ΕΜΠ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και της Πάτρας. Οι συναντήσεις κινήθηκαν σε εποικοδομητικό κλίμα και με ενθαρρυντική ανταπόκριση.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ, Σίμος Σιμόπουλος, τόνισε πως «συζητάμε για την επόμενη μέρα». Ο πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Παναγιωτάκης σημείωσε πως «το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να στηριχθεί. Μετά τη διαθεσιμότητα οι δρόμοι για το πανεπιστήμιο είναι δύο: ή θα λειτουργεί ή δε θα λειτουργεί. Το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι υποχρεωμένο να τα βγάλει πέρα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες». Τέλος, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Γάτσιος, εξήρε το εποικοδομητικό κλίμα στη συνάντηση και την αμοιβαία κατανόηση για την επόμενη μέρα.

Αυτή την ώρα (16.30 Σαββάτου 23 Νοεμβρίου) πραγματοποιείται το δεύτερο, μέσα σε λίγες ώρες, ραντεβού του υπουργού Παιδείας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, με τον οποίο συναντήθηκε και το πρωί χωρίς να γίνει καμία δήλωση μετά την συζήτησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα