Νίκες για ΠΑΟ, Εθνικό, Φοίνικα και ΜΕΝΤ στην πρεμιέρα του League Cup


Στατιστικά ανώτερος και αποφασιστικός στα κρίσιμα σημεία ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο από τα δύο βήματα πρόκρισης στο δρόμο για το φάιναλ φορ του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Οι «πράσινοι» με αποτελεσματικούς μπλοκέρ και ακραίους νίκησε 3-1 σετ (25-17, 21-25, 28-26, 25-21) τη Λαμία που προσπάθησε

αλλά δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα του Γ΄ ομίλου που φιλοξενείται στο Βραχάτι.

Ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου νίκησε τον Α.Ο.Κηφισιάς 3-2 σετ στον αγώνα που άνοιξε το πρόγραμμα του Δ΄ομίλου στο League Cup «Νίκος Σαμαράς» που γίνεται στο γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη. Ο Φοίνικας που ήταν φιναλίστ του τελικού της προηγούμενης διοργάνωσης, κατάφερε να πάρει τη νίκη στο τάι μπρέικ παρότι προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 σετ. Μία λάθος συνεννόηση μεταξύ του Ρουμελιωτάκη και του Ταμπουρατζή και μία άουτ επίθεση του Ρουμελιωτάκη που μάλιστα αμφισβητήθηκε από τους κηφισιώτες έκριναν τον αγώνα με 17-15 στο 5ο σετ.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, είχε πολλές εναλλαγές στο σκορ με τις δύο ομάδες να έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Πρωταγωνιστής για τον Φοίνικα ήταν ο Χαραλαμπίδης και για την Κηφισιά ο Γιοβάνοβιτς. Αξίνει να σημειωθεί πως πασαδόρος της Κηφισιάς ήταν ο Κυπριανός ενώ αναμένεται να η άφιξη του Αμερικανού Όστιν.

Δύο παίκτες, οι οποίοι την βοήθησαν στην Α2, ήταν οι πρωταγωνιστές και στο ντεμπούτο της ΜΕΝΤ (Ένωση Τούμπας όπως ονομάζεται πλέον) ως ομάδα της Volleyleague. Στην πρεμιέρα του League Cup, επικράτησε με 3-1 του Άρη για τον όμιλο που γίνεται στο ανακαινισμένο γηπεδό της με πρωταγωνιστές του Σακόγλου (16π), και Χατζηηλιάδη (17π).

Τη βρήκε… μπόσικη και δεν άφησε την ευκαιρία. Ο Εθνικός διέλυσε με χαρακτηριστική άνεση 3-0 (25-18, 25-17, 25-14), παίρνοντας έτσι μια μίνι εκδίκηση, για τον περυσινό αποκλεισμό μέσα στο σπίτι του, για το final 4 τoυ League Cup «Νίκος Σαμαράς». Αδυναμία αντίδρασης από την ΑΕΚ, που παρατάχθηκε χωρίς Κρνιτς, Ραντούνοβιτς, Μπουρκόβσκι, επηρεασμένοι αγωνιστικά και ψυχολογικά οι παίκτες του Ελγκέτα, που παρέταξε μόλις 8 παίκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα