Νέο τσιρότο για καρδιές που έχουν υποστεί έμφραγμα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα νέο τσιρότο δημιουργήθηκε από Αυστραλούς και Βρετανούς επιστήμονες που προστατεύει την καρδιά όσων έχουν υποστεί έμφραγμα και διευκολύνει την καθημερινότητα τους. Το τσιρότο αποτελείται από αρκετά υλικά και είναι εύκαμπτο και ικανό να διευκολύνει τους παλμούς της καρδιάς που διαταράσσονται μετά από ένα έμφραγμα.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τις καθηγήτριες Ντάμια Μαγουάντ

και Μόλι Στίβενς, για την ώρα έκαναν πειράματα μόνο σε ζώα. Το τσιρότο προσκολλάται πολύ εύκολα στην καρδιά χωρίς ράμματα και διευκολύνει την λειτουργία της καρδιάς για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Μάλιστα, δεν επιβαρύνει την καρδιά καθώς ακολουθεί τον ρυθμό των χτύπων της.

Μετά από ένα έμφραγμα, η καρδιά έχει ουλές που προκαλούν ανωμαλίες στην μετάδοση ηλεκτρικών παλμών στην καρδιά κάτι που συνεπάγεται επικίνδυνη αρρυθμία. Το επίθεμα που έχει κατασκευαστεί από υλικό καλό αγωγό του ηλεκτρισμού, αντιμετωπίζει αυτές τις σοβαρές ενοχλήσεις που προκαλούνται στον ρυθμό της καρδιάς.

Το τσιρότο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν μπορεί ακόμη να δοκιμασθεί σε ανθρώπους. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science Advances».

Το άρθρο Νέο τσιρότο για καρδιές που έχουν υποστεί έμφραγμα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα