Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Μπεν – Σκάβουν κάτω από ένα δέντρο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά τα δεκάδες θραύσματα οστών από ζώα αλλά και το ύφασμα που βρήκαν οι ερευνητές, έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα μία φωτογραφία που τραβήχθηκε λίγο μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν τον Ιούλη του 1991.

Σύμφωνα με τη Daily Mirror, η φωτογραφία δείχνει ένα νέο δέντρο στο χωράφι όπου γίνονται οι εκσκαφές . Το δέντρο εντοπίστηκε ύστερα από έρευνα του φωτογραφικού υλικού που είχαν συγκεντρώσει εδώ και 25 χρόνια και σήμερα

θα πραγματοποιηθεί ανασκαφή στο συγκεκριμένο σημείο.

Το ανοιχτόχρωμο ύφασμα που βρέθηκε χθες, με το μεγαλύτερο κομμάτι να είναι διαστάσεων 15Χ15 εκατοστών παραπέμπει στα ρούχα που φορούσε ο Μπεν τον Ιούλιο του 1991 που εξαφανίστηκε και έχει σταλεί σε ειδικά εργαστήρια για ανάλυση.

Σχετικά με τα οστά ζώων κ. Θανάσης Φουρλής, Έλληνας ερευνητής, αναφέρει: «ανήκουν σε πεθαμένα ζώα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Το ίδιο είχε συμβεί σε ανάλογες έρευνες που είχαν γίνει το 2011. Έχουμε μαζί μας επιστήμονες που εξέτασαν τα οστά επιτόπου και διαπίστωσαν ότι δεν ανήκουν σε άνθρωπο» «Η διαφορά σε σχέση με το 2011 είναι ότι οι ανασκαφές είναι πολύ πιο στοχευμένες, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών από νέους μάρτυρες. Τον Μάιο λάβαμε μία μαρτυρία ότι ο Μπεν μπορεί να καταπλακώθηκε. Κρίναμε τη μαρτυρία αυτή ως αξιόπιστη. Από εκεί και πέρα έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ανωνυμία της πηγής, καθώς αυτό είχαμε υποσχεθεί εξαρχής όταν ζητούσαμε από τον κόσμο να μας βοηθήσει στις έρευνες».

Οι προσπάθειες της ομάδας των ερευνητών εντείνονται προσπαθούν να δώσουν ένα τέλος στην εξαφάνιση του μικρού Μπεν που βασανίζει την οικογένεια εδώ και 25 χρόνια . Την ίδια στιγμή, οι υποψίες των Αρχών για συγκάλυψη του εγκλήματος φουντώνουν θεωρώντας πως το κορμί του θάφτηκε κατά την διάρκεια των έργων αλλά όσοι ήξεραν το κράτησαν μυστικό.

Το άρθρο Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Μπεν – Σκάβουν κάτω από ένα δέντρο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα