Στουρνάρας: Διασφαλισμένη η ρευστότητα- Πρέπει να έχει επιτυχή έκβαση το Eurogroup της Δευτέρας

Τη διαβεβαίωση του ότι «η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είναι διασφαλισμένη» παράλληλα με την ευχή του να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας,

εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Σε δηλώσεις του ειδικότερα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημέρωσε για τις αποφάσεις της ΕΚΤ, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως «υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες» και πως «δεν συντρέχει απολύτως κανένας κίνδυνος». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, διασφαλίζεται η ρευστότητά τους και δεν υπάρχει πρόβλημα με τις καταθέσεις».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η ΤτΕ συνδράμει το κυβερνητικό έργο μέσα στα πλαίσια της συνθήκης, και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη», ενώ διεμήνυσε, πως «έχει μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι».

Είπε ακόμη ότι όπως τον διαβεβαίωσαν ο κ. Τσίπρας, αλλά και οι κ. Δραγασάκης και Βαρουφάκης, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, «η κυβέρνηση εργάζεται άοκνα «προκειμένου τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Εξάλλου, ο κ. Βαρουφάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε: «Είχαμε εξαιρετική συνεργασία, ο κ. Στουρνάρας σας είπε όσα πρέπει να ξέρετε».

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Spiegel επισημαίνει, πως «εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέψει στην Ελλάδα την αύξηση εκδόσεων βραχυχρόνιου χρέους αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη», παραδεχόμενος μάλιστα, πως «η ΕΚΤ έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό μας». Πάντως, ο κ. Τσίπρας αποκλείει για άλλη μια φορά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ «γιατί αγαπώ την Ευρώπη» και τονίζει ότι ζητά από τους όλους τους υπουργούς «λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα».

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα