Νέα συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο

Διέξοδο, στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά την πρόταση των θεσμών για πολύ σκληρά μέτρα και την άρνηση της κυβέρνησης να τα δεχθεί, ψάχνουν τόσο από την πλευρά των δανειστών, όσο και από την ελληνική πλευρά.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει αύριο, Παρασκευή 5/6, νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tovima.gr.

Οι δύο άνδρες θα αναζητήσουν μια κοινά αποδεκτή λύση που θα οριστικοποιήσει μια συμφωνία πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί το αύριο για την ελληνική οικονομία και κοινωνία μέσα στο ευρώ.

Στην αυριανή συνάντηση θα είναι και πάλι παρών ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ, δείγμα ότι ο χρόνος πιέζει αφόρητα πλέον όλες τις πλευρές με δεδομένο ότι όλοι επιθυμούν την επίτευξη συμφωνίας, ο καθένας βέβαια με τον δικό του τρόπο.

Τα πράγματα έχουν οδηγηθεί σε οριακό σημείο και από τις δύο πλευρές με μια διαπραγμάτευση που κρατά περισσότερο από τέσσερις μήνες, με όμηρο την ελληνική κοινωνία και την οικονομία που δυσκολεύεται να «αναπνεύσει», από την έλλειψη ρευστότητας, λόγω της μη χρηματοδότησης από τους εταίρους και δανειστές μας αλλά και από την «στάση πληρωμών» που έχει κάνει το κράτος για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δανειακών υποχρεώσεων που λήγουν κάθε μήνα.

Από τη μια υπάρχουν οι δανειστές πουν θέλουν να καταστήσουν την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή για τυχόν άλλες χώρες που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και όχι να συμβάλλουν στην διάσωση μιας χώρας μέλους της Ευρωζώνης και από την άλλη υπάρχει η ελληνική κυβέρνηση που έχει χάσει πολύτιμο χρόνο με παλινωδίες στη διαπραγμάτευση με τις λίστες και τα άλλα σχετικά και άσχετα, που έχουμε δει στο τελευταίο τετράμηνο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο παρά πέντε.

Ήδη η χώρα μας μετρά πέντε γεμάτα χρόνια κρίσης, κοινωνικής και οικονομικής ύφεσης και κανένας δεν γνωρίζει ή δεν λέει αυτή τη στιγμή στους πολίτες, που έχουν δεινοπαθήσει αλλά και κουραστεί από αυτό το σκηνικό που επηρρεάζει καθημερινά προς το χειρότερο τη ζωή τους, πόσα ακόμα χρόνια θα χρειαστούν για να βγει η Ελλάδα από αυτή την κατάσταση, τη στιγμή που άλλες χώρες βγήκαν από την κρίση, με τη διαφορά ότι σε σχέση με εμάς όχι μόνο είχαν αλλά και εφάρμοσαν μια υπεύθυνη, ενιαία και συγκεκριμένη πολιτική, με καθορισμένο χρονικό ορίζοντα, η οποία μπήκε πάνω από το κομματικό συμφέρον για όλο το πολιτικό φάσμα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα