Μόνο 14 οι επιζώντες από το πλοίο που βυθίστηκε στην Κίνα και μετέφερε 456 άτομα

Στους 65 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών που έχουν μέχρι στιγμής ανασυρθεί από το ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Γιανγκτσε στην Κίνα. Το πλοίο που βυθίστηκε την Δευτέρα μετά από σφοδρή κακοκαιρία, μετέφερε 370 επιβάτες, κυρίως ηλικωμένους, οι περισσότεροι από τους οποίους αγνοούνται. Μάλιστα οι συγγενείς τους έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην περιοχή που έγινε το περιστατικό και απαίτησαν από τις κινεζικές αρχές απαντήσεις για το πως έγινε το δυστύχημα και για το πως χάθηκαν οι δικοί τους άνθρωποι, καθώς και για τις προσπάθειες διάσωσης.

Από το ναυάγιο έχουν

επιζήσει μόνο 14 άτομα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο καπετάνιος, ενώ μαζί εμ το πλήρωμα στο πλοίο επέβαιναν 456 άτομα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τουριστικό αυτό ταξίδι είχε οργανωθεί από ταξιδιωτικό πρακτορείο της Σαγκάνης.

Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν οι σοροί όλων των επιβαινόντων, ενώ οι ελπίδες για την εύρεση κάποιου επιζώντα έχουν εκλείψει. Το μόνο σημείο στο οποίο θα γίνει επέμβαση είναι το εσωτερικό τοίχωμα του πλοίου το οποίο έχει αναποδογυρίσει. Οι ομάδες διάσωσης θα κόψουν τμήμα του πλοίου ελπίζoντας ότι μόνο εκεί μπορεί να βρεθεί κάποιος επιζών, έχοντας μείνει σε κάποιο θύλακα αέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα