Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου σήμερα στο Μαξίμου

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, εν όψει της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις 17 Δεκεμβρίου.

Όπως ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, δεν αναμένεται να γίνει σήμερα το διάγγελμα του πρωθυπουργού, το οποίο ίσως γίνει αύριο Τετάρτη (10/12) και σε αυτό θα ανακοινωθεί

εκτός απροόπτου και το όνομα του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η κ. Βούλτεψη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Εμείς προχωράμε για την έξοδο από το μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ημερίδες. Μιλάμε για την απόλυτη ανευθυνότητα. Τώρα τελειώνουν οι ημερίδες και πρέπει να δείξει στον ελληνικό λαό τι πραγματικά πιστεύει».

Η απόφαση για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής ελήφθη τη Δευτέρα, σε «μυστική» συνάντηση που είχαν οι δύο κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για δίμηνη παράταση του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της χώρας μας.

Ήδη πάντως ακούγονται κάποια ονόματα που μπορεί να είναι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα μεταξύ των πιο πιθανών θεωρούνται ο Παναγιώτης Πικραμένος, πρώην υπουργός και υπηρεσιακός πρωθυπουργός το Μάιο του 2012 , ο Σταύρος Δήμας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο Βασίλης Σκουρής πρόεδρος του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει με πρόταση για τον Φώτη Κουβέλη.

Σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτό θα γίνει στην Τρίτη ψηφοφορία όπου απαιτούνται 180 ψήφοι, ενώ στην περίπτωση που δεν εκλεγεί θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές με πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής τους την 1η Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα