Νέα οικονομική βοήθεια το 2014 «βλέπει» ο Economist

Όπως αναφέρει ο Economist, η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα οικονομική βοήθεια τον προσεχή Ιούλιο. Στην ετήσια έκδοση του για τον «Κόσμο το 2014», το βρετανικό έντυπο αναφέρει ότι η διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους και των σχετικών όρων θα κρατήσει το πρώτο ήμισυ του έτους, αλλά θα καταλήξει σε ικανοποιητική υποστήριξη, ώστε να προληφθεί χαλάρωση και αποχώρηση από την Ευρωζώνη, πιθανότατα υπό

μορφή καλύτερων όρων δανεισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν και οι μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν τελικά καρπούς, το 2014 η οικονομία, σε τιμές δολαρίου θα συρρικνωθεί και θα πέσει στα 2/3 τουλάχιστον του πριν από την κρίση επιπέδου.

Παράλληλα, ο Economist προειδοποιεί στο εν λόγω άρθρο για άνοδο της ακροδεξιάς σημειώνοντας παράλληλα ότι η χώρα έχει ένα ιστορικό ακροδεξιού εξτρεμισμού μετά από περιόδους οικονομικών καταρρεύσεων. «Το νεοφασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, με τις επιθέσεις του εναντίον μεταναστών και αριστερών, είναι η πιο πρόσφατη απειλή. Η κυβέρνηση στέλνει στα δικαστήρια το κόμμα για τις εγκληματικές δραστηριότητές του, αλλά αυτό διατηρεί κάποιον λαϊκή υποστήριξη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Tέλος, το Economist προβλέπει ύφεση της τάξεως του 1% για το 2014 και έλλειμμα 3,5% του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα