Νέα κόντρα για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ στη Βουλή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άγρια κόντρα με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό είχε σήμερα στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τον υπουργό για αυξημένες χρηματοδοτήσεις σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) εταιρείες ψυχικής υγείας

στις οποίες μάλιστα συμμετέχουν εμμέσως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Α. Γεωργιάδης έδωσε στοιχεία για 3 ΜΚΟ στις οποίες συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, συνεργάτης του υπουργού υγείας και συνεργάτης του υφυπουργού εργασίας.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία του Α .Γεωργιάδη οι τρεις ΜΚΟ που έλαβαν επιπλέον χρηματοδότηση είναι οι εξής:

Εταιρεία προαγωγής ψυχικής υγείας Ηπείρου, στην οποία είναι μέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση με τον ίδιο αριθμό σθενών.Εταιρεία Δίοδος στην οποία συμμετέχει η κυρία Λύτρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του γραφείου του κ. Ξανθού, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση.Εταιρεία με μέλος της τον κ. Θεοδωρουλάκη, συνεργάτη του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση.
Ο Α.Ξανθός απάντησε μιλώντας για πολιτική χυδαιότητα και αθλιότητα:
«Οι χρηματοδοτήσεις έγιναν με τον δικό σας μηχανισμό», υποστήριξε. «Δεν θα καταφέρετε πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα αυτής της παράταξης. Όσοι ενέχονται σε σκάνδαλα θα ελεγχθούν», κατέληξε ο Α. Ξανθός.
«Μου κάνει εντύπωση πώς κάθε φορά που κάποιος σας κάνει κριτική για οικονομικά θέματα τον κατηγορείτε για λαϊκισμό» απάντησε ο Α.Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Δεν μου απαντήσατε γιατί δώσατε από 1 εκατ. ευρώ παραπάνω χωρίς να αλλάξει ο αριθμός των ασθενών; Γιατί δώσατε παραπάνω λεφτά σε όσες εταιρείες ψυχικής υγείας εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;».

Το άρθρο Νέα κόντρα για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ στη Βουλή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα