Νέα εμπλοκή στην εκταμίευση της δόσης του ενός δισ – Διαπραγματεύσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο

Μια ακόμα εμπλοκή υπάρχει στη διαδικασία για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προς τη χώρας μας και αυτή σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» έχει προκύψει από το θέμα της ανακοστολόγησης των διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς άλλη είναι η πρόταση της κυβέρνησης και άλλη αυτή των δανειστών.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα οι δανειστές ζητούν μείωση 40% στις σημερινές τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ το υπουργείο Υγείας αντιπροτείνει μικρότερες μειώσεις, και συγκεκριμένα 22,5% στις 51 πιο κοστοβόρες εξετάσεις για

τον ΕΟΠΥΥ και αυτό η διαφορά έχει μπλοκάρει την εκταμίευση.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές η διαπραγμάτευση για το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να συνεχισθεί όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και παρέμβαση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να βρεθεί μια μέση λύση και να γίνει άμεσα η εκταμίευση του αναγκαίου για την χώρα μας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η δόση ήταν προγραμματισμένο να εγκριθεί από το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα και επισήμως δεν έχει αναφερθεί κάτι για διαφοροποίηση του προγράμματος αυτού, όμως ίσως τελικά η διαβούλευση που γίνεται σε αυτό το θέμα να καθυστερήσει την εκταμίευση της δόσης που είναι απαραίτητη για να αρχίσει επιπλέον και η πρώτη αξιολόγηση, που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα γίνει τον Ιανουάριο του 2016.

Οι δύο πλευρές αναμένουν τώρα τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων του Σαββατοκύρακου που ήδη τρέχει για να καθορίσουν το πότε ακριβώς θα υπάρξει και καταβολή της δόσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα