ΝΔ: Ψέματα ότι ο κ. Πανούσης δεν ήξερε για τη διαταγή- Απαντάει ο υπουργός

Στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση επιτίθεται η αξιωματική αντιπολίτευση, επ’ αφορμή του εγγράφου- διαταγής, που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ, σχετικά με τα κέντρα κράτησης αλλοδαπών και τους παράνομους μετανάστες.

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του κ. Πανούση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης υποστήριξε ότι «ο αναπληρωτής υπουργός ‘’συνελήφθη ψευδόμενος’’», κατηγορώντάς τον παράλληλα ότι «δεν είπε κουβέντα για το αν τελικά θα συλλαμβάνονται ή όχι και πού θα κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες».

«Ο κ. Πανούσης αρνήθηκε

χθες την ύπαρξη του εγγράφου, κάνοντας λόγο για ‘αποκυήματα νοσηρής φαντασίας’. Η αλήθεια είναι ότι, λίγες ώρες μετά, αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο του υπουργείου ήταν πραγματικό», επισήμανε ο κ. Καραγκούνης.

Εξάλλου, χαρακτήρισε «ψέμα» το γεγονός ότι ο κ. Πανούσης δεν είχε ιδέα για τη διαταγή και ότι «είδε την απόφαση από την τηλεόραση», καθώς όπως υποστήριξε, «η απόφαση ήταν γνωστή στον ίδιο προσωπικά, καθώς και στα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όπως προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο και τις κοινοποιήσεις του».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «ο αναπληρωτής υπουργός ανακάλεσε το έγγραφο λίγες ώρες μετά, αφού τον άδειασε η ίδια η συνάδερφός του η υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία δηλώνει ότι το έγγραφο εκφράζει κυβερνητική πολιτική που είχε συναποφασιστεί μεταξύ της ιδίας και του κ. Πανούση, λίγες μέρες πριν».

Ο κ. Καραγκούνης υποστήριξε ακόμη ότι «η επίμαχη διαταγή βασίζεται σε προγενέστερες πολιτικές αποφάσεις του υπουργείου του (1604/15/321533 που εκδόθηκε στις 18/2, 1604/15338823 που εκδόθηκε στις 21/02 και 1604/15/371049 που εκδόθηκε στις 27/02), καλώντας μάλιστα τον κ. Πανούση να τις δώσει στη δημοσιότητα».

εξάλλου, διερωτήθηκε «πού βρίσκονται σήμερα όσοι παράνομοι μετανάστες πήραν το εξιτήριο από τα κέντρα κράτησης», ενώ τέλος προειδοποίησε τον κ. Πανούση «να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το θέμα για κομματικές διώξεις σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που το μόνο που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν τις εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας».

Από τη ΝΔ επισυνάπτεται το δελτίο Τύπου του κ. Πανούση και της κας Χριστοδουλοπούλου (17/2/2015) που επιβεβαιώνουν ότι το περιεχόμενο του εγγράφου αποτελεί πολιτική απόφαση

http://www.yptp.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=5374&Itemid=607

Πανούσης: Το θέμα της προβοκάτσιας και ποιος κρύβεται από πίσω είναι θέμα ωρών να αποκαλυφθεί

Απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Πανούσης, κάνει λόγο για «τέσσερα μπούμερανγκ και μια κούφια απειλή».

Ειδικότερα, «επί των υποθέσεων εργασίας» του κ. Καραγκούνη, ο κ. Πανούσης σημειώνει:

«Άκουσα την “είδηση”, την οποία ασφαλώς γνώριζε η Ν.Δ. πριν από μένα και σχεδίαζε την πρόκληση πανικού σε βάρος της ηρεμίας του ελληνικού λαού, από τον Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Την ύπαρξη εγγράφου την έμαθα πολύ αργότερα όταν κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου. Το θέμα της προβοκάτσιας και ποιος κρύβεται από πίσω είναι θέμα ωρών να αποκαλυφθεί αφού ήδη οι «συνέταιροι» αλληλοκατηγορούνται.

Επειδή δεν είμαι πολιτικός καριέρας θα ήθελα να μάθω από τους “κατασκευαστές ειδήσεων” από πού προκύπτει ότι γνώριζα το έγγραφο. Δηλώνω ότι το αγνοούσα και ως κίνηση και ως περιεχόμενο. Αν έχει στοιχεία ο νεόκοπος, να τα φέρει αλλιώς να “σιωπήσει” ζητώντας και συγνώμη.

Ανακάλεσα τη διαταγή διότι εξεδόθη παρατύπως και δίχως τη γνώση της ιεραρχίας. Μη συγχέεται το δελτίο τύπου για την Αμυγδαλέζα με έγγραφο που έχει ως τίτλο “Νέα πολιτική…”. Η Αναπληρώτρια Υπουργός κα Χριστοδουλοπούλου θα είναι σύντομα η αρμόδια για να λάβει όλες τις σχετικές αποφάσεις.

Τις πολιτικές αποφάσεις του Υπουργείου τις υπογράφω ο ίδιος και όχι κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας χωρίς έγκριση από Επιτελάρχη, Υπαρχηγό, Αρχηγό.

Ως προς τις συλλήψεις παρανόμων σάς παραπέμπω στη συνέντευξή μου.

Δεν έχω συνηθίσει να παρακολουθώ τους ελεύθερους πολίτες. Η ασφάλεια έχει άλλο περιεχόμενο για μένα κι άλλο για όσους παραμένουν σε αντιλήψεις παλαιών εποχών.

Θα μπορούσα όμως να αναρωτηθώ αν γνωρίζει κάποιος από τη Ν.Δ. πού κινούνται οι εκατοντάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες που επί της εποχής τους σκορπούσαν τον τρόμο στην Ελλάδα χωρίς να ελέγχονται από πουθενά.

Παραβιάσατε το Ν. 3907/11, τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τώρα κάνετε μαθήματα ηθικής και ευθύνης.

Ως προς τις κρίσεις αξιωματικών δεν θέλω να υπενθυμίσω το σκοτεινό παρελθόν των κυβερνήσεων που δημιουργούσαν “δικό τους” στρατό και “δική τους” αστυνομία.

Μη φωνάζει τόσο πολύ ο ψεύτης και ο υποκριτής γιατί θα κουφαθεί ο ίδιος.

Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, όχι όπως κατά περίσταση και περίπτωση τον διαβάζουν και τον εφαρμόζουν μερικοί, αλλά όπως πράγματι ισχύουν σ’ ένα πολιτισμένο Κράτος Δικαίου.

Υ. Γ. Σας επισυνάπτω:

(1) τις καταδικαστικές ΕυρΔΔΑ για τα “κέντρα φιλοξενίας” που είχατε δημιουργήσει

(2) τις αιτηθείσες αποφάσεις 18/2, 21/2, 27/2

(3) τα στοιχεία για τον αριθμό απελάσεων παράνομων μεταναστών που έχουν ανασταλεί διότι εσείς “απλώς παρανομούσατε’».

Keywords
Τυχαία Θέματα