«Ναι» στα προαπαιτούμενα ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, χωρίς καμία δυσκολία!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με 153 ψήφους ψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Υπέρ των τροπολογιών που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν οι 153 βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, από τους 237 στο σύνολο.

Καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ,

της Χρυσής Αυγής, του Ποταμιού και της Ενωσης Κεντρώων ενώ από την διαδικασία αποχώρησαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε πως είναι απαραίτητη η άμεση υπερψήφιση των μέτρων προκειμένου να συζητηθεί η προοπτική ρύθμισης του χρέους.

Μάλιστα αποκάλεσε «control freaks» τους δανειστές, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, επιθυμούν να περιορίσουν την συνεδρίαση σε συζήτηση για το αν έχει εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της ώστε να μην συζητηθεί το χρέος.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να «δώσει λύση με εκλογές».

«Μόνο από εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση με ορμή και αξιοπιστία για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Πρέπει να έρθει μια κυβέρνηση που δεν θα δώσει μάχη μόνο για το χρέος αλλά και για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και επενδύσεις και θα ξαναβάλει την Ελλάδα στην σωστή θέση στην γεωπολιτική σκακιέρα. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος».

Απευθυνόμενος δε προσωπικά στον πρωθυπουργό είπε «Καλώ τον κ. Τσίπρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ιεραρχήσει τις ευθύνες που αναλογούν στο αξίωμά του. Η ιστορία μας κρίνει εκ των υστέρων όμως η κοινωνία μας κρίνει καθημερινά».

«Σας ζητήθηκαν πρόσθετα προαπαιτούμενα μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου;» ρώτησε ο αρχηγός της ΝΔ για να συνεχίσει «Μας λέγατε ότι η ψήφιση των προηγούμενων μέτρων φέρνει το κλείσιμο της αξιολόγησης, το χρέος και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης . Σήμερα φέρνετε νέα μέτρα».

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικαλέστηκε τα άρθρα του Συντάγματος, τα οποία κατά την εκτίμησή του παραβιάστηκαν και επισήμανε ότι επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης ξεπεράστηκε κάθε αρνητικό που υπήρξε τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια και το φαινόμενο των επειγόντων και κατεπειγόντων νομοσχεδίων παροξύνθηκε. «Είστε πληρωμένα πιστόλια, πρέπει να ντρέπεστε», τόνισε προς την κυβερνητική πτέρυγα.

Το άρθρο «Ναι» στα προαπαιτούμενα ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, χωρίς καμία δυσκολία! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα