Ναι σε «Ελληνική Ριβιέρα» για τη Βουλιαγμένη χωρίς την αλλαγή χρήσεων γης

Καλεσμένος της Πόπης Τσαπανίδου στο πλατό της εκπομπής «Live U» βρέθηκε ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, για να μιλήσει για το ζήτημα της πώλησης του Αστέρα και τι σημαίνει γι' αυτόν «Ελληνική Ριβιέρα».

Καλωσορίζοντάς τον η δημοσιογράφος ως τον δήμαρχο μιας περιοχής που θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή εσόδων αν την αξιοποιούσαν όσο θα έπρεπε, τον ρώτησε ουσιαστικά τι είναι αυτό που εμποδίζει από το να γίνει η περιοχή η «Ριβιέρα" της Ελλάδας».

Χωρίς να είναι αντίθετος στην πώληση του

«ΑΣΤΕΡΑ» ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης διευκρίνισε πως πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως ο όρος «Ριβιέρα» σημαίνει πολλά κτίρια, κατασκευές και αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος.

Κατά την άποψή μου είπε ο κ. Πανάς, η περιοχή θα μπορούσε να γίνει η «Ριβιέρα» της Ελλάδας με την αναβάθμιση του φυσικού τοπίου, γιατί αυτό πουλάει σήμερα η χώρα μας, κι όχι με την αλλαγή χρήσεων γης και τα σχέδια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία.

Όταν η Πόπη Τσαπανίδου ρώτησε πώς φαντάζεται ο δήμαρχος την αναμόρφωση της περιοχής ο κ. Πανάς δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή, που αναλάβαμε τον δήμο, ξεκινήσαμε την αναβάθμιση όλου του παραλιακού μετώπου. Ξεκαθαρίστηκε όλο το τοπίο από αυθαίρετες κατασκευές, που επί χρόνια κατασκευάζονταν.

Επιπλέον, ήδη έχουμε ζητήσει από το κράτος να μας δώσει τις οργανωμένες παραλίες του δήμου, για να τις προσφέρουμε ελεύθερες στον κόσμο. Σε πολλές πόλεις του πλανήτη υπάρχουν χιλιόμετρα παραλιών, οι οποίες είναι ελεύθερες, χωρίς να είναι η μια ξαπλώστρα δίπλα στην άλλη. Θα έχουμε ξύλινες, ήπιες κατασκευές, για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι, αλλά θα δημιουργηθεί μια τελείως διαφορετική εικόνα από τη σημερινή.

Δεν μπορείς να έχεις ένα παραλιακό μέτωπο, που να ξεκινά με κιγκλιδώματα και να καταλήγει σε κιγκλιδώματα.».

Ο κ. Πανάς συνέχισε λέγοντας ότι η περιοχή της Βουλιαγμένης μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης όλον τον χρόνο, καθώς υπάρχουν πολλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην περιοχή και η λίμνη της Βουλιαγμένης, που είναι ένα μοναδικό μνημείο της φύσης.

«Αν γίνει μια αναβάθμιση στο υδροθεραπευτήριο της λίμνης, θα δημιουργηθεί και θεματικός τουρισμός. Όλα αυτά δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια δεν τα είχαμε “καλλιεργήσει” σαν χώρα. Τώρα ανοίγεται μια νέα σελίδα και πρέπει τα πράγματα να πάνε μπροστά».

Όταν η δημοσιογράφος ρώτησε για τη στάση του δημάρχου απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του Αστέρα, ο κ. Πανάς δήλωσε: «Δεν είμαστε αντίθετοι με την πώληση του Αστέρα, από τη στιγμή που η Εθνική Τράπεζα δεν κατάφερε να τον λειτουργήσει με κερδοφόρο τρόπο.

Όμως το ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) τροποποιεί τους όρους δόμησης και χρήσης γης της συγκεκριμένης περιοχής. Από τουριστική ζώνη μετατρέπεται σε ζώνη αμιγούς κατοικίας με ένα ξενοδοχείο και 40.000 τ.μ. κατοικιών.

Άρα αυτό το πράσινο ακρωτήρι θα γίνει ένα γκρι ακρωτήρι" κατέληξε ο κ. Πανάς κάνοντας και την επισήμανση πως σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του Δήμου. ¨Ήδη", είπε, «έχουμε κινηθεί και νομικά».

Πηγή: vimaonline.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα