Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας ο Γιώργος Παπανικολάου

Το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώνει και επίσημα την υποψηφιότητα του για τον δήμο Γλυφάδας ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γεώργιος Παπανικολάου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στο μουσικό θέατρο «Αντ-art» (Μεταξά 52, Στάση τραμ «Κολυμβητήριο»), παρουσία πολιτικών, δημοτικών και τοπικών στελεχών από την Γλυφάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Η υποψηφιότητα

του έρχεται σε συνέχεια μιας άλλης υψηλόβαθμης κομματικής υποψηφιότητας στον πλούσιο δήμο των Νοτίων Προαστίων, όταν και ο νυν υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε παραιτηθεί από επικεφαλής της «γαλάζιας» παράταξης με την υπουργοποίησή του. Τότε (παραμονές δημοτικών) ο βουλευτής Β’ Αθήνας δεν είχε παραιτηθεί και μένει να δούμε αν θα περιμένει και ο κύριος Παπανικολάου τις ευρωεκλογές για να ολοκληρωθεί η θητεία του ή θα "εγκαταλείψει" την ευρωβουλή δίνοντας και το στίγμα της διαφοροποίησής του…

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1977 στην Αθήνα – ο πρώτος από τα τέσσερα παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας. Πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο δημόσιο σχολείο και πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις την εισαγωγή του στη σχολή που ονειρευόταν από μαθητής, στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου είχε την τύχη να διδαχθεί τη νομική επιστήμη από σπουδαίους νομοδιδάσκαλους.

Παράλληλα με τις σπουδές του ανέπτυξε έντονη ενασχόληση με τα κοινά, ξεκινώντας ως απλό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής και εκλεγόμενος στο τρίτο έτος των σπουδών του στη θέση του υπευθύνου της παράταξης. Στη διάρκεια αυτής της πορείας εκπροσώπησε τους συμφοιτητές του στα όργανα συνδιοίκησης του Τμήματος Νομικής, αλλά και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πολιτική δράση στα φοιτητικά του χρόνια ολοκληρώνεται με την ανάληψη καθηκόντων στη θέση του γραμματέα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ.

Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του στη Νομική έδωσε εξετάσεις και έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Δημοσίου Δικαίου, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις σπουδές του δύο χρόνια αργότερα.

Από το 2004 μετά την δεκαοκτάμηνη πρακτική άσκηση και την επιτυχή εξέταση στο Δικηγορικό Συλλόγου Αθηνών ασκεί μάχιμη δικηγορία διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μενάνδρου.

Το καλοκαίρι του 2004, σε ηλικία 27 ετών, εξελέγη στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ, της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας, στο συνέδριο που διεξήχθη στη Χαλκίδα. Το 2007, στο επόμενο –το 9ο- συνέδριο στα Καμένα Βούρλα οι σύνεδροι της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας στον τόπο, του έκαναν την τιμή να τον επανεκλέξουν ως πρόεδρο της Οργάνωσης. Τα χρόνια αυτά, παράλληλα, διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Ιούνιο του 2009 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές και εξελέγη στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η ζωή του έκτοτε κινείται μεταξύ Αθηνών, Βρυξελλών και Στρασβούργου.

Ως Ευρωβουλευτής είναι μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών «Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων» (LIBE) και «Πολιτισμού και Παιδείας» (CULT). Επίσης, είναι αντιπρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.-Χιλής και μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ευρώπης-Λατινικής Αμερικής (EUROLAT).

Keywords
Τυχαία Θέματα