«Ναι» Σαββίδη στις προτάσεις Μαρινάκη-Αλαφούζου γ

Στην επεισοδιακή τελευταία συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ, η κατάσταση παρ’ ολίγο να τεθεί εκτός εκλέγχου, με τις εκατέρωθενεπιθέσεις και ύβρεις ανάμεσα αρχικά σε Παναθηναϊκο και Ολυμπιακό και κατόπιν μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Τελικά, την τελευταία στιγμή πρυτάνευσε η λογική και έπεσαν οι τόνοι με αποτέλεσμα κάποιες προτάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για την Ελληνική

διαιτησία, να βρουν σύμφωνο τον Γιάννη Αλαφούζο. Αυτές σε γενικές γραμμές είχαν να κάνουν με την τοποθέτηση ξένων διαιτητών στη θέση του αρχιδιαιτητή και την μετατροπή της ΚΕΔ σε ανεξάρτητη αρχή απαγκιστρωμένη από την ΕΠΟ και την Σούπερ Λιγκ.

Η συμφωνία των δύο προέδρων των «αιωνίων» είναι ένα θετικό πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της εξυγείανσης της Ελληνικής διαιτησίας και το ενδιαφέρον εστιαζόταν στη θέση που θα πάρει ο επίσημος ΠΑΟΚ σε αυτές τις προτάσεις.

Χτες ο διοικητικός ηγέτης του Δικεφάλου για πρώτη φορά τοποθετήθηκε στο περιβάλλον του, στα όσα συμφώνησαν Μαρινάκης και Αλαφούζος και σε πρώτη φάση εμφανίστηκε θετικός, θέτοντας ωστόσο τους δικούς του όρους.

Αναλυτικά, ο μεγαλομέτοχος των Θεσσαλονικέων πρόκειται να προβεί σε επίσημες τοποθετήσεις αύριο, ωστόσο σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, κατ’ αρχήν είναι θετικός στην πρόταση για ξένους αρχιδιαιτητές (ή αρχιδιαιτητή), αρκεί να είναι κοινής αποδοχής καινα αναλάβουν έναν ευρύτερο ρόλο στην ελληνική διαιτησία, όπως για παράδειγμα, την επιμόρφωση των διαιτητών.

Παράλληλα αυτό που τονίζεται από το περιβάλλον του Δικεφάλου, είναι το νέο κέντρο αποφάσεων που θα θεσπιστεί να είναι ανεξάρτητο από τους φορείς που διοικούν αυτή τη στιγμή το Ελληνικό ποδόσφαιρο (ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ).

Οι αυριανές προτάσεις που θα κατατεθούν στη Λίγκα, θα περιλαμβάνουν και θέματα που αφορούν το σύστημα εκλογής της διοίκησης της ΕΠΟ, την παρουσία τακτικών δικαστών στις Πειθαρχικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας, ένα σύγχρονο σύστημα αδειοδότησης και οικονομικού fair play και την εφαρμογή ίδιων κανόνων από την αρχή μέχρι το τέλος των πρωταθλημάτων.

Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ αναμένεται να καταθέσει προτάσεις για την αναδιάρθρωση της ΕΠΟ, σε ότι αφορά το σύστημα εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να προτείνει οι ψήφοι των Ενώσεων να είναι αναλογικές σε σχέση με την δύναμη των μελών τους και επίσης κάθε ομάδα μέλος της Super League αλλά και ίσως της Football League να έχει ξεχωριστή ψήφο.

πηγη:exedra

Keywords
Τυχαία Θέματα