Ναι από 152 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των πλειστηριασμών

Μετά από μία συζήτηση σε υψηλούς τόνους με αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άρθρα 7, 8 και 9 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής αφού 152 βουλευτές ψήφισαν υπέρ των άρθρων, ενώ οι 141 κατά.

Στην ψηφοφορία

συμμετείχαν 293 βουλευτές ενώ απουσίασαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας, που είχε διαγραφεί το μεσημέρι από την ΝΔ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης (λόγω ίωσης), ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, ο ανεξάρτητος βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Νίκος Νικολόπουλος (με επιστολική ψήφο, που δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα, δήλωσε ότι καταψηφίζει τα άρθρα) και οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας συμφωνήθηκε ανάμεσα στα κόμματα στην ρύθμιση για την αναγνώριση του χρόνου εργασίας των εργαζόμενων στα Κλωστήρια Ναούσης να ενταχθούν και οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα.

Σε καταγγελία ότι διεκόπη αυθαίρετα η συζήτηση προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης κατήγγειλε ότι «το Προεδρείο της Βουλής, ο κ. Μαρκογιαννάκης, προφανώς με εντολή της κυβέρνησης», παραβίασε τον Κανονισμό και την συμφωνία που είχε κάνει μαζί του να μιλήσει για 3 λεπτά μετά τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Πρόκειται για «ακραίο κρούσμα αυταρχισμού και κοινοβουλευτικού τραμπουκισμού», είπε ο κύριος Παπαδημούλης: και πρόσθεσε: «αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι οι 10 μικροί νέγροι, σε κάθε ψηφοφορία χάνουν από έναν, καταλήγουν να μην σέβονται τίποτα. Και επειδή ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης έκλεισε με το «τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους» του Καβάφη, του απαντώ: απολείπει ο Θεός Αντώνιον».

Keywords
Τυχαία Θέματα