Ν. Κλάιν: «Ευθύνη της Αριστεράς να αρθρώσει μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση»

Με την προτροπή «Κάντε κάτι!» η διάσημη δημοσιογράφος-συγγραφέας Ναόμι Κλάιν, απευθυνόμενη στο ελληνικό κοινό, τοποθετήθηκε για το πως μπορεί η χώρα μας, να απεμπλακεί από την κρίση. Συγκεκριμένα, η Καναδή ακτιβίστρια τόνισε: «Επαναδιαπραγματευθείτε τους όρους του χρέους σας. Βγείτε από την ευρωζώνη μαζί με άλλες χώρες, σαν ένα μπλοκ. Ξεκινήστε μια νέα Ένωση».

Μιλώντας

στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Νέοι Φάκελοι» και απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τα θέματα ενέργειας σημείωσε: «ο τρόπος που η υπόσχεση για πετρέλαιο και αέριο πλασάρεται στους Έλληνες είναι εξαιρετικά ανειλικρινής και άδικος. Κάποιοι πλασάρουν την πιθανότητα μίας μεγάλης ανακάλυψης υδρογονανθράκων σαν τον τρόπο εξόδου από την λιτότητα», τόνισε αμφισβητώντας πως η λύση μπορεί να προέλθει από τη συγκεκριμένη πηγή.

Η κ. Κλάιν, σημείωσε επίσης πως στις περισσότερες χώρες έχουν αποκρατικοποιήσει τις μεταφορές, το νερό, το πετρέλαιο, αλλά «η Ελλάδα έχει ακόμη δημόσια περιουσία που δεν πωλήθηκε σε προηγούμενα πειράματα της θεραπείας-σοκ. Οπότε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτή την περιουσία».

«Μπορεί η Ελλάδα να βγάλει κάποια χρήματα, αλλά δεν θα πάρει καλές τιμές γιατί οι άνθρωποι με το πιστόλι στον κρόταφο δεν είναι καλοί διαπραγματευτές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενη στην Αριστερά, η Κλαίν, τόνισε ότι «έχει υπάρξει αποτυχία και στην Αριστερά να αρθρώσει μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Έχει τεράστια ηθική ευθύνη να δείξει κάποιος στους ανθρώπους ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, ότι υπάρχει ελπίδα και ότι είναι αξιόπιστη. Γιατί βλέπουμε την αύξηση νεοφασιστικών δυνάμεων να αναπληρώνουν αυτό το κενό και να απαντούν στο αίσθημα αδυναμίας των ανθρώπων με έναν τρομακτικό τρόπο. Οπότε είναι στιγμή μεγάλης ευθύνης για την Αριστερά σε αυτή τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα