Ν. Δένδιας: «1.500 αστυνομικοί στη μάχη της δημόσιας ασφάλειας»

«Μετάθεση» για περίπου 1.500 αστυνομικούς, οι οποίοι διατίθεντο στη φύλαξη αναγνωρίσιμων προσώπων και ειδικών στόχων και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, κου Νίκου Δένδια, εκτός από τους αστυνομικούς θα αποδεσμευτούν 100 οχήματα και 60 μοτοσυκλέτες.

«Καταρχήν, αμέσως μετά τις εκλογές είχε δημιουργηθεί ειδική επιτροπή από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η οποία μελέτησε το θέμα των αστυνομικών, που διατίθενται για τη φύλαξη διαφόρων

στόχων. Η επιτροπή αυτή εξέδωσε το πόρισμά της, το οποίο παρέδωσα σήμερα στον πρωθυπουργό. Ο κος πρωθυπουργός το ενέκρινε και από την υλοποίηση των μέτρων του πορίσματος, αυτό το οποίο επιτέλους θα συμβεί είναι ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και μέσων, δηλαδή 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσυκλέτες, θα ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα. Και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη» είπε ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, μίλησε για το φόβο δημιουργίας νέου μεταναστευτικού κύματος από την Τουρκία. «Ήδη 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται προς τον Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Έβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη 'σφράγιση' του ποταμού. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι», απάντησε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα