Κατατίθεται το ν/σ για την Παιδεία-Α.Διαμαντοπούλου: «Ύβρη για τη δημοκρατία»

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα Α.Ε.Ι. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει-μεταξύ άλλων-διατάξεις για τη λειτουργία του ‘Ιδρύματος Νεολαίας και τη διά βίου μάθηση’, την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, την εκλογή συμβουλίων, την διασαφήνιση των αρμοδιοτήτων της Συγκλήτου και των συμβουλίων, τον κοσμήτορα των σχολών και στα τμήματα που παραμένουν ακαδημαϊκές μονάδες.
Αντιδράσεις Διαμαντοπούλου
Σκληρή είναι η τοποθέτηση της κας Άννας Διαμαντοπούλου,

η οποία με ανακοίνωσή της μιλά για «ύβρη για τη δημοκρατία». «Πώς μπορεί να ανακτηθεί αξιοπιστία της χώρας και του πολιτικού μας συστήματος, πως θα προωθηθούν άλλες δύσκολες μεταρρυθμίσεις, ξεχνώντας μια πλειοψηφία των 4/5 της Βουλής, δημιουργώντας συνειδησιακό πρόβλημα στους βουλευτές, απαξιώνοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία; Πρόκειται για επιβεβαίωση καταδικασμένων λογικών και πρακτικών συνολικά του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα μας στο σημερινό αδιέξοδο», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η επιτυχία μιας ευρύτατης συναίνεσης για την παιδεία στη βουλή, δημιούργησε αίσθημα αισιοδοξίας και ανάτασης. Η τύχη αυτής της μεταρρύθμισης θεωρώ ότι θα λειτουργήσει ως βαρόμετρο όχι μόνο για το μέλλον της κυβέρνησης αλλά και της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν υγιείς δυνάμεις, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας , αυτή τη κρίσιμη ιστορικά στιγμή που θα ανοίξουν τους δρόμους που χρειάζεται η χώρα", καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατατίθεται, Παιδεία-Α Διαμαντοπούλου, Ύβρη,katatithetai, paideia-a diamantopoulou, yvri