Μυστική στήριξη του Ομπάμα σε Σύριους αντάρτες

Μυστική εντολή, με την οποία εξουσιοδοτεί την παροχή υποστήριξης προς τους αντάρτες στη Συρία, φέρεται να υπέγραψε ο πρόεδρος Ομπάμα, σύμφωνα με το Reuters και το CNN, τα οποία επικαλούνται δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων. Τα δίκτυα αναφέρουν ότι η εντολή εξουσιοδοτεί τη C.I.A. και άλλες μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. να προσφέρουν εκ κρυπτώ υποστήριξη στους αντάρτες για να ‘ρίξουν’ τον Ασάντ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η φύση της βοήθειας.

Η αμερικανική κυβέρνηση

έχει δηλώσει ότι θα ενισχύσει την υποστήριξη προς την εξέγερση στη Συρία, ωστόσο έχει αποκλείσει-για την ώρα-το ενδεχόμενο εξοπλισμού των ανταρτών και τους παρέχει εξοπλισμό για τις επικοινωνίες τους κτλ. Συγκεκριμένα, χθες(Τετάρτη) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί κατά 10 εκατ. δολλάρια-ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 25 εκατ. δολλάρια-η συνολική συνεισφορά της Ουάσινγκτον προς τους αντάρτες για ιατρικό και επικοινωνιακό εξοπλισμό.

Μέχρι στιγμής οι Η.Π.Α. έχουν διαθέσει 64 εκατ. δολλάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία μέσω των ‘Ηνωμένων Εθνών’ και λοιπόν οργανώσεων αρωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μυστική, Ομπάμα, Σύριους,mystiki, obama, syrious