10 μεταρρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ‘εθνικών δεσμεύσεων της χώρας μας’, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, παρουσίασε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ίδιος ο υπουργός, κος Κωστής Χατζηδάκης.

Οι δέκα προτεραιότητες διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες ανακοινώθηκαν αφορούν:

1. τα ‘Μεγάλα Οδικά Έργα’ & την ‘Επανέναρξη 4 Αυτοκινητοδρόμων’,

2. την ‘Επιτάχυνση Απορρόφησης ΕΣΠΑ’,

3.

την ‘Ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ROSCO’,

4. την ‘Προσέλκυση επενδύσεων [νέος νόμος]’,

5. την ‘Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών’,

6. το ‘Επιχειρηματικό Περιβάλλον & την ‘Απλούστευση αδειοδοτήσεων’,

7. την ‘Ομαλή λειτουργία της αγοράς & του Ανταγωνισμού’,

8. τις ‘Δημόσιες Συμβάσεις & Προμήθειες’,

9. τα ‘Περιφερειακά Αεροδρόμια’ &

9. τις ‘Υπεραστικές Επιβατικές Οδικές Μεταφορές & την απελευθέρωση της αγοράς’.

Τον συντονισμό της όλης αυτής προσπάθειας αναλαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κος Τσόκας.

Στα τέλη Αυγούστου θα παρουσιαστούν επιπλέον πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου, δηλαδή, τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν, πέραν των όσων συζητηθούν με τους εταίρους μας, με σκοπό την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Οι δεσμεύσεις αυτές, κινούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών -που στηρίζουν την τριμερή κυβέρνηση- έχουν παρουσιαστεί, περιληπτικά, στις προγραμματικές δηλώσεις και επίσης, έχουν συζητηθεί και συγκεκριμενοποιηθεί με τους εταίρους μας στις πρόσφατες συναντήσεις που είχαμε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, τον κ. Μπαρόζο και με την τρόικα.», είπε ο κος Χατζηδάκης.

«Υποχρεώσεις της χώρας δεν είναι μόνον οι περικοπές και τα άλλα δυσάρεστα μέτρα, αλλά και μία σειρά μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, που είναι αναγκαίες για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Επομένως, οι δεσμεύσεις που σήμερα παρουσιάζουμε δεν αποτελούν για μας απλώς και μόνο μια «υποχρέωση». Τις αντιμετωπίζουμε κυρίως ως πρόκληση. Ως εθνικό στοίχημα. Μέσα από αυτές τις μεταρρυθμίσεις θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα προς όλους ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αντιστρέψει το κλίμα, να αλλάξει πορεία και να το κερδίσει το στοίχημα. Θέλουμε να αλλάξουμε κακώς κείμενα και παθογένειες του παρελθόντος προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου. Είναι πολιτικές που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μειώνουν τη γραφειοκρατία. Ενισχύουν την εξωστρέφεια και βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα. Προωθούν τη διαφάνεια και τον εξορθολογισμό στη λειτουργία των δημόσιων οργανισμών. Προστατεύουν τον καταναλωτή και συντελούν στο να βγει η χώρα από την κρίση και να περάσει στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Στέλνουν το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να κερδίσει τη μάχη. Να ξεπεράσει την κρίση, να μείνει στο ευρώ και να προχωρήσει μπροστά. Αυτός είναι ο στόχος αυτής της Κυβέρνησης, αυτός είναι ο στόχος του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Σκοπός μας είναι ν

Keywords
Τυχαία Θέματα