Μουντιάλ: Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο

Την παράταση της απεργίας τους, παρά το γεγονός ότι κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό της πόλης του Σάο Πάολο και όπως τόνισαν δεν κάνουν πίσω στα αιτήματά τους.

Σε γενική συνέλευση που είχαν την Κυριακή (08/06) αποφάσισαν να ψηφίσουν τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησής τους, παρά το γεγονός ότι μερικές ώρες νωρίτερα κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική από τη Δικαιοσύνη.

Το Παγκόσμιο

Κύπελλο της Βραζιλίας βρίσκεται προ των πυλών, με το εναρκτήριο ματς να γίνεται στις 12 Ιουνίου, αλλά προς το παρόν το βασικό μεταφορικό μέσο στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη των είκοσι εκατομμυρίων κατοίκων παραμένει κλειστό.

Η απεργία έχει ήδη προκαλέσει χάος στις συγκοινωνίες κι απειλεί να δημιουργήσει ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της τελετής έναρξης, καθώς και στο πρώτο παιχνίδι του φετινού Μουντιάλ ανάμεσα στην «οικοδέσποινα» και την Κροατία στην «Αρένα Κορίνθιανς».

«Η συνέλευσή μας ψήφισε υπέρ της συνέχισης της απεργίας. Θα αποφασίσουμε, τώρα, για τα επόμενα βήματά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων Ροζέριο Μαλακίγιας. Οι απεργοί ζητούν να αυξηθούν οι μισθοί τους κατά τουλάχιστον 12,2%, τη στιγμή που η κυβέρνηση της πολιτείας του Σάο Πάολο δεν τους δίνει πάνω από 9,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα