Ο Οικονομίδης νέος "τσάρος" της οικονομίας;

Ώρες ή και κάτι λιγότερο απομένει όπως δείχνουν τα πράγματα για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό με κεντρική επιλογή την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών με τις φήμες να φουντώνουν για τον αντικαταστάτη του Γιάννη Στουρνάρα που μετακινείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τελευταίες πληροφορίες, θέλουν να προστίθεται στη μικρή ουσιαστικά λίστα των υποψηφίων για τη θέση υπουργού Οικονομίας το όνομα του Νίκου Οικονομίδη, καθηγητή Οικονομολόγου

και στενού φίλου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Οικονομιίδης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business, New York University και στο University of California, Berkeley και επί χρόνια φίλος με τον κ.Σαμαρά. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι διατηρεί και άριστη σχέση με το στενό του σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου, ενώ γνωρίζεται και με τον έτερο πρωθυπουργικό σύμβουλο Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Μάλιστα, ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν προκριθεί ο ομογενής καθηγητής, δεν αποκλείεται το ΥΠΟΙΚ να διαχωριστεί σε δύο μέρη, το Οικονομίας και το Οικονομικών, με τον κ. Οικονομίδη να αναλαμβάνει το Οικονομίας και τον Χρήστο Σταϊκούρα το Οικονομικών, μιας και ο τελευταίος ήδη έχει τον έλεγχο των εσόδων και εξόδων ως αναπληρωτής υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα