Μουντιάλ: Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί!

Δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ οι Γερμανοί, οι οποίοι χρειάστηκαν την παράταση για να κάμψουν με 2-1 την αντίσταση των μαχητικών Αλγερινών και να περάσουν στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Γερμανοί δεν ήταν καθόλου απειλητικοί στη διάρκεια του αγώνα, ενώ οι Αλγερινοί αντιθέτως ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα- επίθεση.

Μετά το 30′ η Γερμανία, που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Χούμελς, κατάφερε να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα και να πατήσει περιοχή. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, τα “πάντσερ” δεν κατάφεραν να περιορίσουν κλασικές ευκαιρίες και περιορίστηκαν

σε σουτ έξω από κουτί. Στη φάση του 41′ μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρουν αλλά ο Μπολχί με διπλή επέμβαση στέρησε την επιτυχία τόσο από τον Κρόος όσο και από τον Γκέτσε.

Με την αλλαγή του Σίρλε από το 46′ (στη θέση του Γκέτσε) η Γερμανία έγινε πιο γρήγορη, όμως η πυκνή αμυντική γραμμή της Αλγερίας δεν επέτρεψε συχνές επισκέψεις στην περιοχή. Δεν είναι να απορεί κανείς πως οι φάσεις του 49′ (κεφαλιά Μουστάφι) και του 55′ (σουτ Λαμ) προέκυψαν από τη στημένο και προσπάθεια εκτός περιοχής αντίστοιχα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, και ιδιαίτερα μετά την είσοδο στο ματς του Κεντίρα στη θέση του τραυματία Μουσταφί (που έφερε τον Λαμ στη δεξιά πτέρυγα), η πίεση των Γερμανών γινόταν ολοένα και πιο έντονοι. Μέσα σε δέκα λεπτά (79′-89′) οι Γερμανοί έφτασαν τέσσερις φορές πολύ κοντά στο γκολ αλλά κάτι η αστοχία, κάτι ο έξοχος Μπολχί, το σκορ δεν άνοιξε.

Ο ,τι δεν κατάφερε να κάνει η Γερμανία στα 90 (και πλέον) λεπτά της κανονικής διάρκειας, το έκανε μόλις στο δεύτερο λεπτό της παράτασης. Το γύρισμα του Μίλερ από αριστερά βρήκε το Σίρλε ο οποίος με το πίσω μέρος του ποδιού του σκόραρε, με μεγάλη δόση τύχης είναι η αλήθεια. Αυτό που είχε να κάνει από εκεί και πέρα η ομάδα του Λεβ ήταν να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, πράγμα που έκανε καλά χωρίς να δώσει πολλά δικαιώματα στην Αλγερία (πέρα από ένα σουτ του Μοστεφά στο 102′ που έφυγε άουτ).

Το παιχνίδι καθάρισε οριστικά ο Οζίλ στο 119′ ένα λεπτό αφότου ο Μπόατενγκ έκανε σωτήριο τάκλιν πάνω στον Σλιμανί που έφευγε μόνος του κόντρα στον Νοϊερ. Η Αλγερία πρόλαβε να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Τζαμπού στην εκπνοή.

The post Μουντιάλ: Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί! appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα