Μοσούλη: Φρικαλεότητες των τζιχαντιστών μπροστά στο φάσμα της ήττας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) έριξαν από μία γέφυρα 16 αμάχους στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν. Εξάλλου την Πέμπτη και την Παρασκευή το ΙΚ σκότωσε 284 άνδρες και αγόρια, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση των Κούρδων και του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

Οι τζιχαντιστές πέταξαν τα πτώματα των 284 ανδρών και αγοριών σε έναν ομαδικό τάφο στο πρώην Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Μοσούλης.

Επιπλέον τουλάχιστον δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τις τοξικές

αναθυμιάσεις που προκάλεσε ο εμπρησμός εργοστασίου παραγωγής θείου, κοντά στην πόλη της Μοσούλης, την Τετάρτη, από τζιχαντιστές του ΙΚ. Την σχετική είδηση επιβεβαίωσε ο Ιρακινός στρατηγός Κουσάι Χαμίντ Κάντεμ.

Εξαιτίας των τοξικών αερίων που διέρρευσαν από το εργοστάσιο περίπου 1.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και αναζήτησαν νοσηλεία σε νοσοκομείο. Οι πρώτοι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα άρχισαν να φθάνουν στο νοσοκομείο το πρωί της Παρασκευής.

Οι αναθυμιάσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές το πρωί του Σαββάτου από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται κοντά στην Καγιάρα, όπου υπάρχει μεγάλη στρατιωτική βάση στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξάγεται στη Μοσούλη. Η βάση βρίσκεται μερικές δεκάδες χιλιόμετρα νότια του σημείου του εμπρησμού.

Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή φόρεσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες προκειμένου να προστατευτούν από τις αναθυμιάσεις.

Το άρθρο Μοσούλη: Φρικαλεότητες των τζιχαντιστών μπροστά στο φάσμα της ήττας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα