Μοσκοβισί: Υπάρχει πρόοδος, αλλά και… μεγάλα κενά

Σε μια δήλωση – κάλεσμα, κυρίως προς την ελληνική πλευρά, ο Επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί αφού έκανε λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, υπερτόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης για την επίτευξη συμφωνίας.

«Σημειώνεται πρόοδος αλλά παραμένουν μεγάλα κενά σε θέματα όπως το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί, για να συμπληρώσει: «Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, να επιταχύνουμε, μια συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Πιστεύω ότι είναι εφικτό».

Αναφερόμενος σε δηλώσεις Ελλήνων

αξιωματούχων ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέχρι τις 5 Ιουνίου, σημείωσε ότι είναι ενήμερος για τα πιεστικά προβλήματα ρευστότητας, αλλά δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία:

«Ο βαθμός της πολιτικής βούλησης θα καθορίσει τι θα συμβεί στη συνέχεια» δήλωσε, αναφέροντας ότι «σημειώθηκε μεγαλύτερη πρόοδος τις τρεις τελευταίες εβδομάδες απ” ότι τους περασμένους μήνες».

«Αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί (στην επίτευξη συμφωνίας). Μεγάλα κενά παραμένουν, αν θέλουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, ιδιαίτερα στο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά», κατέληξε ο Μοσκοβισί.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα