Συμφωνία-πακέτο η πρόταση Τσίπρα σε Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ

Συμφωνία-πακέτο για όλα θα επιδιώξει να πετύχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Ρίγα της Λετονίας. Ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει στους Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκέρ μια πρόταση που θα περιλαμβάνει ένα γενικό πλαίσιο συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει και το χρέος.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, η πρόταση προβλέπει τον εξορθολογισμό της διάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, χωρίς κουρέματα και δραματικές αλλαγές. Στην επιδίωξη αυτή, για συζήτηση που θα περιλαμβάνει και την διευθέτηση του χρέους, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ευοδωθεί η προσπάθεια για την αποδοχή, από την πλευρά των εταίρων μας, της ύπαρξης πολύ χαμηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για φέτος αλλά και για το 2016, ενώ ίσως ευοδωθεί και η προσπάθεια για μειωμένα πλεονάσματα και για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να βγει από αυτή την κρίση χωρίς να έχει και το βάρος της πίεσης πλεονασμάτων που θα οδηγήσουν σε εκ νέου ύφεση.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα