Μοσκοβισί: «Η Κομισιόν κάνει την δουλειά της»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.


Διευκρινίσεις για τα σχέδια των προϋπολογισμών τους για το 2017 ζητάει με επιστολές του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί από Λιθουανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Κύπρο, Φινλανδία και Ιταλία.

Ο κ. Μοσκοβισί όταν ρωτήθηκε σχετικά σήμερα στις Βρυξέλλες απάντησε πως “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει την δουλειά της”: “Οι επιστολές αυτές είναι μέρος της διαδικασίας

διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής και των κρατών-μελών. Δεν πρέπει να προδικάζουμε τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου, ούτε τα επόμενα στάδιά του. Δεν πρέπει να δραματοποιούμε το περιεχόμενο των επιστολών, ούτε να το μειώνουμε. Η Επιτροπή κάνει τη δουλειά της. Εκτιμά ότι χρειάζεται περαιτέρω πληροφορίες και αυτές ζητά”, ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομίας, σημειώνοντας πως οι επιστολές δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Κομισιόν για λόγους διαφάνειας.

Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, την Ιταλία και τη Φινλανδία η Κομισιόν ζητά από τις κυβερνήσεις να δικαιολογήσουν ένα κενό το οποίο επεσήμανε σε ό,τι αφορά τους στόχους για το διαρθρωτικό έλλειμμα.

Για την Ιταλία συγκεκριμένα, ο Πιερ Μοσκοβισί πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ενώ σημειώνει πως η Επιτροπή συνεχίζει με εποικοδομητικό και ανοιχτό τρόπο τον διάλογο με όλες τις κυβερνήσεις.

Το άρθρο Μοσκοβισί: «Η Κομισιόν κάνει την δουλειά της» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα