Συλλήψεις για προϊόντα μαϊμού στο κέντρο της Αθήνας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Χιλιάδες γυναικεία αξεσουάρ, που έφεραν επωνυμίες διάσημων οίκων, αλλά πιστοποιήθηκε από την Αστυνομία και τον Δήμο ότι ήταν απλά … μαϊμούδες, εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Εν όψει των εορτών που πλησιάζουν, και καθώς οι νόμιμοι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων υφίστανται μεγάλη οικονομική ζημιά από το παρεμπόριο, το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων, εντατικοποιείται. Έτσι, κατά τους

ελέγχους εντοπίστηκαν δύο καταστήματα, στην οδό Σωκράτους και στην Προπυλαίων, που διέθεταν προς πώληση προϊόντα απομίμησης επώνυμων εταιρειών.

Συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, δύο γυναίκες, υπήκοοι Κίνας, ηλικίας 26 και 36 ετών ως υπεύθυνες των καταστημάτων. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία καθώς και για παράβαση των Νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί παραεμπορίου και περί σημάτων.

Συνολικά βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.415 τσάντες, 1.782 πορτοφόλια και 876-σημειωματάρια που έφεραν απομιμητικά σήματα επώνυμων εταιρειών. Είναι γνωστό και το έχουν τονίσει κατ επανάληψη οι έμποροι ότι έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα εκατοντάδες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στους τομείς της ένδυσης, της υπόδησης και των δερμάτινων ειδών.

Επώνυμες τσάντες, πορτοφόλια, ζώνες, φουλάρια και παπούτσια βρίσκονται παρατεταγμένα στους πάγκους των πλανόδιων πωλητών που πωλούν φθηνά «μαϊμού» προϊόντα ως αυθεντικά. Οι γνώστες των κανόνων κατασκευής των προϊόντων αναφέρουν ότι τίθεται σε κίνδυνο και η υγεία των καταναλωτών από την επαφή τους με μαϊμού προϊόντα.

Πρόσφατα, έφθασαν στις ελληνικές αρχές φωτογραφίες από το Mιλάνο όπου είχε κατασχεθεί εμπόρευμα χιλιάδων ζεύγων παπουτσιών. «Αν βλέπατε πως ήταν ο πάτος των παπουτσιών και τα υλικά κατασκευής θα καταλαβαίνατε», αποκαλύπτουν.

«Τα προϊόντα «μαϊμού» δεν έχουν τίποτα το αυθεντικό πάνω τους», προσθέτουν. «Η παραγωγή τους γίνεται κυρίως στην Κίνα και την Τουρκία«.

Στην περίπτωση της Τουρκίας, το κράτος δεν προστατεύει τα brands που δραστηριοποιούνται στην εσωτερική αγορά και τα «μαϊμού» προϊόντα πωλούνται νόμιμα.

Όσο για τη διακίνησή τους αυτή γίνεται παράνομα από κοντέινερς που περνούν τον Έβρο και το λιμάνι του Πειραιά.
Παράλληλα, υπάρχει και μια ευρωπαϊκή σπείρα που μεταφέρει τα συγκεκριμένα προϊόντα ενδοκοινοτικά από τη Ν. Ιταλία χωρίς να γίνεται ο «παραμικρός έλεγχος» λένε αυτοί που γνωρίζουν.

Το άρθρο Συλλήψεις για προϊόντα μαϊμού στο κέντρο της Αθήνας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα