Μωρό νεκρό από αλάτι που του έδωσε η μητέρα του

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα κοριτσάκι 17 μηνών πέθανε μετά τη χορήγηση ενός ολόκληρου κουταλιού αλάτι από τη μητέρα της, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Μετά από υψηλό πυρετό και τη δηλητηρίαση που υπέστη από την ποσότητα αλατιού, το μωράκι κρατήθηκε στη ζωή σε μηχανική υποστήριξη για 3 ημέρες και κατέληξε την Τετάρτη.

Η μητέρα συνελήφθη

και κατηγορείται για κακούργημα από τη στιγμή που το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει ακόμη και φυλάκιση 20 ετών.

Δεν έχει γίνει γνωστό για ποιο λόγο η μητέρα, η οποία ομολόγησε την πράξη της, τάισε το μωράκι με αλάτι. Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι ο παιδίατρος είχε ζητήσει στο παρελθόν, το παιδί να παραπεμφθεί σε ειδικό, λόγω της έλλειψης αύξησης βάρους και της αναπτυξιακής καθυστέρησης.

Η υπερνατριαιμία, εμφανίζεται όταν πάρα πολύ αλάτι βρεθεί στην κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας τα κύτταρα να συρρικνώνονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό πρόβλημα των αιμοφόρων αγγείων, καθώς τα κύτταρα αναγκάζονται να βγουν από την κανονική τους θέση. Η ανισορροπία των ηλεκτρολυτών μπορεί επίσης να προκαλέσει συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, καθώς και επιληπτικές κρίσεις και βλάβη στα νεφρά.

Η υπερνατριαιμία εμφανίζεται συνήθως όταν οι άνθρωποι δεν πίνουν αρκετό νερό ενώ τα βρέφη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, επειδή τα νεφρά τους είναι πολύ ανώριμα για να επεξεργαστούν οποιαδήποτε προσθήκη αλατιού στα φαγητά τους, σύμφωνα με την Παγκόσμια Δράση για το Αλάτι και την Υγεία.

Γι’ αυτό το λόγο και οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι το αλάτι δεν θα πρέπει να προστίθεται στα φαγητά που έχουν μαγειρευτεί για μωρά και νήπια.

Το άρθρο Μωρό νεκρό από αλάτι που του έδωσε η μητέρα του εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα