Μόνο 200 θα είναι οι μόνιμοι διορισμοί στην Α’βάθμια & Β’βάθμια εκπαίδευση

Συνολικά, μόλις 200 προβλέπεται ότι θα είναι οι προσλήψεις μόνιμων διδασκάλων στην πρωτοβάθμια και καθηγητών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με σχετική δήλωση του κου Δημήτρη Μπράτη, του αιρετού μέλους του ‘Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης’.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ως όλως ιδιαιτέρως αλγεινή για τον τομέα της εθνικής παιδείας, αφού έτσι δεν πρόκειται να καλυφθούν οι πολλές περισσότερες κενές οργανικές θέσεις στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση!

Επίσης, ο κος Μπράτης υποστηρίζει

ότι οι πιστώσεις για τους αναπληρωτές ανέρχονται περίπου σε 12.500 για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή, όταν επέρυσι είχαν εγκριθεί 15.000 πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πάντως, ο αριθμός των αναπληρωτών ενδέχεται να αυξηθεί, αν υπάρξουν και προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, οι οποίες την περασμένη σχολική χρονιά είχαν φτάσει κοντά στις 7.000.

Αυτοί που πλήττονται -πέρα από τους αδιόριστους που θα μείνουν χωρίς εργασία, αλλά και από τους διορισμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν- είναι φυσικά οι μαθητές, οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με κενά στις τάξεις τους και με ελλείψεις στο σχολικό τους πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα