Μόναχο: 18χρονος Ιρανογερμανός ο δράστης – 10 νεκροί και 21 τραυματίες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει από χθες το απόγευμα στο Μόναχο μετά την ένοπλη επίθεση κατά πολιτών στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ένας 18χρονος Ιρανογερμανός, ο οποίος κατοικούσε στο Μόναχο, ήταν ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αστυνομίας της πρωτεύουσας της Βαυαρίας, Χουμπέρτους Άντρε.

Από την χθεσινή επίθεση στο Μόναχο ο απολογισμός είναι δέκα νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, ο οποίος εικάζεται ότι

αυτοκτόνησε, αφού προηγουμένως είχε δεχθεί και πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Μεταξύ των 21 τραυματιών υπάρχουν τρία άτομα σε σοβαρότερη κατάσταση.
Αναφερόμενος στην ταυτότητα του δράστη, ο κ. Άντρε περιορίστηκε να δηλώσει ότι ήταν κάτοχος και γερμανικής και ιρανικής υπηκοότητας, ενώ σε αναφορικά με τα κίνητρά του, τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί πρώτα η σχετική έρευνα στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Διευκρίνισε πάντως ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με το «Ισλαμικό Κράτος», αλλά θα διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με την γνησιότητα ερασιτεχνικού βίντεο που κυκλοφόρησε νωρίτερα στο διαδίκτυο, ο κ. Άντρε επιβεβαίωσε ότι απεικόνιζε τον δράστη, ο οποίος ήταν οπλισμένος, λίγο πριν από τις 20.30 (τοπική ώρα), οπότε και εντοπίστηκε η σωρός του, σε δρόμο δίπλα στο εμπορικό κέντρο. Το σακίδιο που έφερε δεν περιείχε εκρηκτικά, όμως ο δράστης είχε μαζί του αρκετές σφαίρες.

Στην αστυνομική επιχείρηση η οποία ξεκίνησε με την πρώτη ειδοποίηση της Αστυνομίας στις 17:50 (τοπική ώρα) συμμετείχαν, σύμφωνα με τον κ. Άντρε 2.300 άτομα, τόσο από τις δυνάμεις της Βαυαρίας όσο και από ειδικές μονάδες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και άλλων κρατιδίων. Στη διάρκεια των ερευνών, «προτάξαμε την ασφάλεια από την ταχύτητα και θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπήρχαν άλλοι οπλισμένοι δράστες ελεύθεροι», δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας.

Το άρθρο Μόναχο: 18χρονος Ιρανογερμανός ο δράστης – 10 νεκροί και 21 τραυματίες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα