Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ : Η γερασμένη κυβέρνηση πρέπει να φύγει

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ τόνισε πως πρέπει να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον ως «εχθρό της νεολαίας», σημειώνοντας «Ο νεώτερος πρωθυπουργός, είναι ταυτόχρονα και ο εχθρός της νέας γενιάς. Κομίζει την πιο γερασμένη νοοτροπία».

«Η Ελλάδα

θα αλλάξει από την δική σας γενιά»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα καυστικός και επικριτικός για την κυβέρνηση και για τον πολιτικό στίγμα που αυτή εκπροσωπεί. Επισημαίνοντας πως η Ελλάδα «δεν χρειάζεται άλλους φυγόπονους «επαναστάτες» της κουκούλας και των μολότοφ, ούτε άλλα άβατα ανομίας. Την Ελλάδα δεν θα την αλλάξουν οι ‘’δήθεν’’ και οι αλαζόνες.Η Ελλάδα θα αλλάξει από τη δική σας γενιά. Από τους νέους στα Πανεπιστήμια, τα Τ.Ε.Ι., τις σχολές μαθητείας. Από τους νέους, που εργάζονται σκληρά, σε δύσκολες συνθήκες, αλλά με φιλότιμο και ευσυνειδησία. Από όσους τολμούν να ξεκινήσουν τα δικά τους εγχειρήματα, παρά το δυσμενές περιβάλλον. Από τα παιδιά, που εργάζονται σε γραφεία, σε συνεργεία, σε χωράφια, σε οικοδομές».

Ενώ παράλληλα κάλεσε τους νέους ανθρώπους να συστρατευθούν στην ΟΝΝΕΔ, τονίζοντας πως η νεολαία, η νέα γενιά έχει πληγεί περισσότερο από όλους από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. «Η νεολαία της χώρας μας ζει στην χειρότερη εποχή από τη Μεταπολίτευση, στην εποχή της ανεργίας των νέων και του κανιβαλισμού της νέας γενιάς. Και μέμφονται την πολιτική και τους πολιτικούς για αυτό. Αλλά μόνο με τη συμμετοχή της νέας γενιάς στην πολιτική μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα. Εσείς το ξέρετε αυτό. Για αυτό είστε εδώ και ορθώνετε ανάστημα. Λέτε ένα μεγάλο όχι στο ψέμα. Ένα αποφασιστικό όχι στο λαϊκισμό. Και συντάσσεστε με την Αλήθεια. Διότι μόνο η Αλήθεια δίνει προοπτική. Ζητάτε ελευθερία, ισότητα και αλληλεγγύη. Όχι κομματικά προνόμια. Διεκδικείτε ευκαιρίες, όχι πελατειακές σχέσεις. Απαιτείτε αξιοκρατία και όχι ευνοιοκρατία. Λέτε ένα μεγάλο όχι στον εξισωτισμό προς τα κάτω», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το ζήτημα της ανεργίας

Αναφερόμενος στο τεράστιο ζήτημα της ανεργία που μαστίζει την νέα γενιά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως η επίλυσή του συνιστά την πρώτη και βασική προτεραιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υποστηρίζοντας πως μπορεί να αναστραφεί η δυσμενής κατάσταση «με την αλλαγή του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου, με όρους έξυπνης εξειδίκευσης και καινοτομίας. Προάγουμε και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Ελευθερώνουμε τη δημιουργικότητα των Ελλήνων. Με δομικές μεταρρυθμίσεις δημιουργούμε ένα φιλικό οικονομικό περιβάλλον και εξασφαλίζουμε γόνιμο έδαφος για επενδύσεις. Δίνουμε κυρίως στους νέους την προοπτική και τα κίνητρα να φτιάξουν την δική τους επιχείρηση. Να πάρουν ρίσκα. Να δουν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Γιατί η επιτυχία είναι 10% έμπνευση και 90% προσπάθεια. Έτσι ξεμπλοκάρουμε τις μεγάλες δυνατότητες της οικονομίας μας. Έτσι δημιουργούμε νέες ευκαιρίες, νέες δουλειές. Σπάμε τα στεγανά της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης. Σπάμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Και πορευόμαστε με τόλμη προς το μέλλον»

Σε ότι αφορά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτήρισε ως μια «γερασμένη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει άμεσα», ενώ τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο « πιο παρωχημένος πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση. Ο πλέον αναξιόπιστος. Ο πραγματικός εχθρός των νέων κ. Τσίπρας». Ταυτόχρονα εμφανίστηκε βέβαιος για την επικείμενη εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε πως κάθε μέρα που περνάει με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι μια χαμένη η μέρα για την νέα γενιά, για τους νέους ανθρώπους.

«Κάθε μέρα που παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία, χάνονται ευκαιρίες για τη νέα γενιά. Κάθε μέρα που καθυστερεί η υλοποίηση του αχρείαστου τρίτου Μνημονίου, αργεί να ανακάμψει η οικονομία. Κάθε μέρα διαβρώνονται οι βασικοί πυλώνες της Δημοκρατίας μας. Και χωρίς Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές, ισχυρούς θεσμούς, ανταγωνιστική Παιδεία, καμία νέα και κανένας νέος δεν μπορεί να προκόψει, δεν μπορεί να έχει προοπτική. Εκτός βέβαια από τους κρατικοδίαιτους διορισμένους Συριζαίους», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το άρθρο Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ : Η γερασμένη κυβέρνηση πρέπει να φύγει εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα