Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

08:36 22/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον Οκτώβριο, οι μικροί επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) έχουν την ευκαιρία να αθληθούν και να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους μέσα από το παιχνίδι, έχοντας πάντα την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση έμπειρων εκπαιδευτών και γυμναστών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Yoga και Στίβο για παιδιά, Ιστιοπλοΐα και Θαλάσσιο Καγιάκ στο Κανάλι, Πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής Παιδιών, και το πρόγραμμα Παίζω και Μαθαίνω (Παραδοσιακό Παιχνίδι – Μουσικοκινητική Αγωγή).

Παράλληλα, οι ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία

να συμμετέχουν στα καθημερινά προγράμματα Yoga και Mat Pilates, στο Πρόγραμμα Αερόβιας Προπόνησης, και στη δεύτερη διοργάνωση του Rowalthon, που περιλαμβάνει δίαθλο με κωπηλασία στο Κανάλι και cross country αγώνα 5 χιλιομέτρων. Τις καθημερινές αθλητικές δράσεις συμπληρώνει μία μοναδική ποδηλατοδρομία που θα ξεκινήσει από το γραφικό Θησείο και θα καταλήξει στο καταπράσινο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, για ένα οργανωμένο πικ νικ που θα συνοδεύεται από μια live συναυλία!

Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα βρίσκονται οι The Jaguar Bombs, οι οποίοι θα αναμείξουν την Rockabilly, Surf και Garage Rock αισθητική με ορισμένους από τους πιο αγαπημένους pop ύμνους, συνθέτοντας το πλέον κατάλληλο πρόγραμμα για το καλύτερο υπαίθριο πάρτυ της πόλης!

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στο έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων και στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events

Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά

Θαλάσσιο Καγιάκ στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ | Κανάλι

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με το άθλημα του καγιάκ. Εκμάθηση σταθερής κωπηλασίας σε ευθεία πλεύση βασισμένη στο περιεχόμενο και τη δομή των προγραμμάτων της Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ. Η επαφή με το υδάτινο στοιχείο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ είναι το ιδανικό σημείο συνάντησης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα της πόλης.

Σάββατο 22, 29 Οκτωβρίου, 15.00 – 18.00

Κυριακή 23, 30 Οκτωβρίου, 15.00 – 18.00

Παρασκευή 21, 28 Οκτωβρίου, 16.00-18.00

(για παιδιά άνω των 10 ετών)

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος / Ομοσπονδία Κανόε-Καγιάκ

Yoga για Παιδιά | Ξέφωτο

Η yoga για παιδιά είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να αναπτύξουν οι μικροί μας φίλοι σημαντικές δεξιότητες σε ένα περιβάλλον όπου απουσιάζει ο ανταγωνισμός. Από μικρή ηλικία τα παιδιά ζουν με την πίεση του σχολείου, το άγχος της επιτυχίας των αθλημάτων και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και εδώ έρχεται η yoga να τα ελευθερώσει. Το μάθημα γίνεται δίχως κριτική και σκοπός δεν είναι η εκτέλεση της τέλειας στάσης από τα παιδιά. Σε κλίμα ενθάρρυνσης το παιδί αναπτύσσει τον κινητικό, γνωστικό, συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα.

Σάββατο 22 & 29 Οκτωβρίου, 12.00 – 13.00

(για παιδιά 4-12 ετών)

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι | Κανάλι

Ακολουθώντας την έμπνευση του αρχιτέκτονα Renzo Piano, που ενσωματώνει το Kανάλι στο ΚΠΙΣΝ, ως συνέχεια της θάλασσας, καθώς και το όραμά του για το στέγαστρο ως ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με τον ιστό του, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παρουσιάζει μια σειρά από διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο νερό, εντός του Καναλιού, όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες.

(Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 άτομα)

Σάββατο 22, 29 Οκτωβρίου

Κυριακή 16, 23, 30 Οκτωβρίου

9.00 – 10.00 (ηλικίες 6-9 ετών)

10.00 – 11.00 (ηλικίες 9-12 ετών)

11.00 – 12.00 (για ενήλικες και παιδιά άνω των 17 ετών)

12.00 – 13.00 (ηλικίες 12-17 ετών)

13.00 – 14.00 (για ενήλικες και παιδιά άνω των 17)

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

*Απαιτείται προεγγραφή στο www.snfcc.org/events

Πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής Παιδιών | Στίβος

Μέσα από το πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλα ψυχοκινητικά παιχνίδια, δομημένα πάνω στις ηλικιακές τους ικανότητες. Έμπειροι καθηγητές φυσικής αγωγής σε κινητικά, παιδαγωγικά και μαθησιακά θέματα καθοδηγούν τα παιδιά στη δραστηριότητα αυτή η οποία απευθύνεται σε όλους και έχει στόχο να αγκαλιάσει εξίσου και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες.

(Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 25 άτομα)

Σάββατο 22, 29 Οκτωβρίου

11.00 – 12.30 (για παιδιά 9-12 ετών)

Πέμπτη 20, 27 Οκτωβρίου

17.00 – 18.30 (για παιδιά 5-8 ετών)

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Παίζω και μαθαίνω (Παραδοσιακό Παιχνίδι – Μουσικοκινητική αγωγή) | Ξέφωτο

Μια σύγχρονη και διασκεδαστική αναβίωση των κοινωνικών παιχνιδιών που ενθουσιάζουν ακόμα τα παιδιά! Το κουτσό, η διελκυστίνδα, οι κρίκοι και οι τσουβαλοδρομίες σε πιο μοντέρνες εκδοχές τους, οι οποίες, όμως, δεν αλλοιώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν τα αρχικά παιχνίδια να διαρκέσουν στον χρόνο αποτελώντας μέρος του λαϊκού μας πολιτισμού.

Σάββατο 22, 29 Οκτωβρίου

11.00 – 12.30 (για παιδιά 9-12 ετών)

Τρίτη 18, 25 Οκτωβρίου

17.00 – 18.30 (για παιδιά 5-8 ετών)

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Στίβος για παιδιά | Στίβος

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκμάθηση των αγωνισμάτων του στίβου με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις κρυμμένες ικανότητές τους σύμφωνα με την ηλικία τους, συμμετέχοντας σε βασικές κινητικές δραστηριότητες δρόμων, αλμάτων και ρίψεων.

Δευτέρα 24, 31 Οκτωβρίου

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

Παρασκευή 21, 28 Οκτωβρίου

16.30 – 17.15 (για παιδιά 6-9 ετών)

17.30 – 18.15 (για παιδιά 9-14 ετών)

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Keywords
Τυχαία Θέματα