Μητσοτάκης για Κροάτη: Η απάντηση στις δηλώσεις Μιλάνοβιτς

Ο πρόεδρος της Κροατίας έχει αναγάγει την προφυλάκιση των Κροατών ακροδεξιών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε εθνικό ζήτημα και έλαβε την αυστηρή απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς, σε ένα παραληρηματικό κρεσέντο τις προηγούμενες ημέρες, είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος δικαίου, επέρριψε ευθύνες στην πολιτεία και είπε ότι χώρισαν τους Κροάτες -προσωρινά- κρατούμενους χούλιγκαν, για να «τους βιάσουν στις φυλακές».

Αφού έλαβε σκληρή απάντηση από την Ένωση Δικαστών και

Εισαγγελέων, ενώ τον «άδειασε» και ο πρωθυπουργός της Κροατίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς να τον κατονομάσει, καταφέρθηκε εναντίον του σήμερα -μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία-, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ούτε η χώρα ούτε και η Δικαιοσύνη της δέχονται υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα κι αν αυτή είναι επίσημη.

«Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα