«Μισό βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω» λέει ο ΣΕΦ για τις ΑΠΕ

Έντονη κριτική στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) που κατατέθηκε στη Βουλή, ασκεί ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), υποστηρίζοντας ότι με τις ρυθμίσεις του γίνεται «μισό βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω».

Ο ΣΕΦ χαρακτηρίζει επιβεβλημένη τη ρύθμιση με την οποία καθιερώνεται νομοθετικά η δυνατότητα αυτοπαραγωγής από φωτοβολταϊκά και μικρές ανεμογεννήτριες.

Θεωρεί,

ωστόσο, ότι είναι ελλιπής και αντιαναπτυξιακή καθώς αποθαρρύνει τους πολίτες από το να στραφούν στην εγκατάσταση ενός μικρού φωτοβολταϊκού συστήματος για αυτοπαραγωγή, αφού με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις οι χρόνοι απόσβεσης για ένα τέτοιο σύστημα είναι απαγορευτικά μεγάλοι.

Ο Σύνδεσμος τάσσεται επίσης κατά της επιβολής «τέλους ασφάλειας εφοδιασμού» στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο θα χρηματοδοτήσει τις μειώσεις τιμολογίων για τη βιομηχανία. Όπως επισημαίνει, οι ΑΠΕ αποζημιώνονται με σταθερές εγγυημένες τιμές και συνεπώς δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακυλήσουν την επιβάρυνση του νέου τέλους στα τιμολόγια ενώ οι συμβατικοί παραγωγοί μπορούν να τη μετακυλήσουν στις τιμές χονδρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα